LELKIPATIKA

Elégedetlenségedet vággyá alakíthatod

Az elégedetlenség az evolúció egyik fontos mozgatórugója. Nélküle valószínűleg sohasem jöttünk volna le a fáról. Másrészről az elégedetlenség meg is betegíthet, vagy megakadályozhatja gyógyulásunkat. Különösen, ha annyira azonosulunk vele, hogy még belső békénket is elrabolja.

 

A belső béke nem egyenlő a közömbösséggel


Sokan sajnos összetévesztik e két fogalmat. A közömbös ember feladta, az önmagával békében élő azonban átadja magát. Ha elégedetlenek vagyunk, fontos, hogy érezzük és elismerjük az elégedetlenségünket. A következő fontos dolog, hogy folyamatosan kicsírázó elégedetlenségünket vággyá alakítsuk. Ez azt jelenti, hogy elfogadjuk valaminek a meglétét – fájdalmat, betegséget -, majd szeretetteljesen megfigyeljük, és megváltoztatjuk az elégedetlenségünket. De mivé alakítsuk? Azzá, amire irányul, tehát a vágyunkra. Minden fájdalmas dologgal szembeni elégedetlenség magában hordozza a szép utáni vágyat. Ahelyett tehát, hogy továbbra is egy kellemetlen tünet miatt panaszkodnánk,használjuk ki elégedetlenségünk tüzét, és tegyük fel magunknak a kérdést: „Milyen vágy rejlik az elégedetlenségünk mögött?” Ezzel vággyá alakíthatjuk az elégedetlenséget.


Az elégedetlenség vággyá alakítása természetesen nemcsak betegségek, hanem kellemetlen élethelyzetek esetén is hasznos módszer lehet. Ha elég korán felfedezzük, mivel vagyunk elégedetlenek, és törekszünk arra, hogy észrevegyük az elégedetlenségünk mögött rejlő vágyat, elősegíthetjük fejlődésünket, és megakadályozhatjuk, hogy elégedetlenségünk betegség formájában mutatkozzon meg.

Nem azok a dolgok betegítenek meg, vagy őrzik meg az egészségünket, amelyek velünk történnek, hanem az a hozzáállás, amivel az élet eseményeihez viszonyulunk. Ez azt jeleni, hogy ahányszor csak szorongunk valami miatt, ahányszor csak „elfut” minket a méreg, vagy „tajtékzunk dühünkben”, arra szólít fel minket az élet, hogy megvizsgáljuk, milyen vágy rejtőzik nyomasztásaink mögött. Sok esetben egyáltalán nem az a feladatunk, hogy megszabaduljunk a nyomasztó dologtól, hanem az, hogy egészségesen szemléljük a dolgokat, az embereket és a helyzeteket. Ha mindig elégedettek lennénk és a kényelmes úton járnánk, idővel a közömbösség veszélye fenyegetne.


Gyakorlat

1. Gondoljunk egy olyan helyzetre, amivel elégedetlenek vagyunk. Tegyük fel magunknak a kérdést, milyen pozitív vágy állhat mögötte. Állítsuk be az ébresztőórát 15 percre, helyezkedjünk el kényelmesen, és figyeljünk befelé addig, amíg az óra meg nem szólal. Akkor is maradjunk ebben az állapotban, ha érdekes gondolatok jelennek meg a fejünkben.
2. Ezután kérjük meg magasabb intelligenciánkat, hogy csendesítse le a vágyunkat. Ezt a következők mondásával teheted meg: „Kedves intuícióm, kedves magasabb szintű önmagam! Érzem, hogy rossz a közérzetem, és elégedetlen vagyok a …….. (fogalmazzuk meg ide a tünetet). Emögött a …… (fogalmazzuk meg a pozitív dolgot) irányi mély vágy rejlik. Tiszta szívből arra kérlek, csendesítsd le ezt a vágyamat!”

 

Szeretnél még többet megtudni intuíciód gyógyító erejéről? Akkor feltétlenül vásárold meg ezt a könyvet:

Kurt Tepperwein
Az intuíció gyógyító ereje


Hogy pszichésen, érzelmileg és lelkileg is egészségesek legyünk, meg kell találnunk utunkat a gyógyuláshoz.
A bennünk rejlő gyógyító pontosan tudja, mi tesz jót nekünk, rohanó világunkban azonban már majdnem teljesen elveszítettük kapcsolatot ezzel a tudással.
A könyv számtalan gyakorlat segítségével mutatja be, hogyan léphetünk kapcsolatba intuíciónkkal, hogyan aktivizálhatjuk gyógyító erőinket, és hogyan indíthatjuk el a gyógyulási folyamatot valamennyi szinten. Manapság egyre egyértelműbbé válnak a gyógyulás folyamatára jellemző egyéni különbségek: ami jót tesz az egyik embernek, a másiknak akár káros is lehet.
Saját egészségéről, illetve gyógyulásáról senki sem tud többet, mint maga a páciens. Ez a tudás azonban nem a gyógyulást kereső egyén hétköznapi tudatában, hanem egy mélyebb szinten keresendő - egy olyan szinten, amelyhez intuíció révén kerülhetünk közelebb. Egyre többen törekszenek arra, hogy ráleljenek saját, mélyebb szinten rejlő (gyógyulási) igazságukra, de kollektív szinten is egyre nagyobb az igény az úgynevezett "demokratikus orvoslásra". A demokratikus orvoslásban a páciensek ugyan hasznosítják az orvosok, a természetgyógyászok és a gyógyítók tapasztalatait és ismereteit, azonban gyógyulásuk útját maguk határozzák meg. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL