LELKIPATIKA

Carl Gustav Jung szerint az életnek 4 szakasza van - Te melyik fázisban vagy?

Carl Gustav Jung svájci pszichiáter, aki az 1900-as évek elején az 1900-as évek közepéig alkotta meg az analitikus pszichológiát. Ő volt az előfutára a modern pszichiátriának. Létrehozta az archetípusok elméletét: th komplex, extrovertáltság, befelé fordulás és a kollektív tudattalan fogalmát.

Termékeny filozófus volt, akit közvetlenül inspiráltak a nagy elmék, mint például Joseph Campbell, Herman Hesse, Alan Watts, Erich Neumann és még sokan mások. Összekötötte az emberrel született spiritualitást a tudományokkal. Egyik elmélete a fejlődési szakaszokról szól, amikor az általános archetípusok az adott szakasz valamelyikében vannak épp. Íme, az élet 4 szakasza: 

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

4. A lelki, spirituális szakasz

Ez a szakasz az élet utolsó szakasza, és Jung rámutatott arra, hogy nem mindenki ér el idáig a személyes fejlődésben. Ebben a szakaszban felismered, hogy minden, ami ez előtt volt, nem számít, és teszteled az emberi tapasztalataidat. A lelki szakaszban belsőleg kezdesz fejlődni, személyiségfejlődésen esel át. Már nem számít, melyik archetípusba tartozol, te ugyanis csupán, mint egy folyamatosan fejlődő fogalom leszel. Az elmúlás az, amit most már képes vagy felismerni az életben. A szélsőséges tapasztalatok és hullámzó élet után ebben a szakaszban hasznosítod a korábban elnyert tapasztalatokat és élményeket. Hátralépsz egyet, és elkezded megismerni azt, hogy valójában ki is vagy te, és miről szól az egész élet.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL