LELKIPATIKA

Carl Gustav Jung szerint az életnek 4 szakasza van - Te melyik fázisban vagy?

Carl Gustav Jung svájci pszichiáter, aki az 1900-as évek elején az 1900-as évek közepéig alkotta meg az analitikus pszichológiát. Ő volt az előfutára a modern pszichiátriának. Létrehozta az archetípusok elméletét: th komplex, extrovertáltság, befelé fordulás és a kollektív tudattalan fogalmát.

Termékeny filozófus volt, akit közvetlenül inspiráltak a nagy elmék, mint például Joseph Campbell, Herman Hesse, Alan Watts, Erich Neumann és még sokan mások. Összekötötte az emberrel született spiritualitást a tudományokkal. Egyik elmélete a fejlődési szakaszokról szól, amikor az általános archetípusok az adott szakasz valamelyikében vannak épp. Íme, az élet 4 szakasza: 

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

3. A felismerés szakasza

Miután az egód kergeti az adott célokat, más dolgokra kezdesz vágyni, amik nagyobb elégedettséggel töltenek el. Az összehasonlító gondolkodás és elemzés eredményeképpen elkezded felismerni, hogy nem a fizikai valóság az elsődleges és a legfontosabb, és azt, hogy nem ez vezet el az igazi boldogsághoz. Ráébredsz, hogy bár fontos a fizikai valóság, de már nem tulajdonítasz akkora jelentőséget neki.
Ilyenkor az ego kezd háttérbe szorulni, és fokozatosan rájössz, hogy az álmaid és a vágyaid azok, amik a lelki egyensúly és az elégedettség elérésében meggátolnak. Erre a szakaszra jellemző, hogy már mások érdekeit helyezed előtérbe magaddal szemben, bölcsebb utakat keresel, ahol már az ego is képes megszelídülni.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL