Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
LELKIPATIKA

A karma 12 törvénye, ami összeköt az Univerzummal

Szerző:
Szabó Anna
Először is, mi a karma? A karma szanszkrit szó, jelentése: cselekvés. Megfelel Newton törvényének, azaz minden akció, reakciót szül. Amikor gondolkodsz, beszélsz vagy cselekszel, olyan erőt szabadítasz fel, amire válaszreakció érkezik. Ez a visszatérő erő módosítható, megváltoztatható vagy felfüggeszthető. A legtöbb ember erre azonban nem képes.

Ez az ok-okozati törvény nem büntetés, hanem egyfajta oktatás, tanulás. Nem szabadulhatsz meg a cselekedeteid következményeitől, de ha megpróbálsz jobbá válni és jót cselekedni, akkor ez a karma nem következik be. A törvény nem ismerése nem mentség, mivel ez egy egyetemes törvény. Itt nem létezik félelem. A karma és a reinkarnáció világában csupán a karmikus törvények uralkodnak.

Az aranyszabály a buddhisták és a hinduk szerint az, hogy minden, amit másokkal teszel, az visszahat rád. A világ összes vallásában szinte hasonló dologról van szó. Keleten azt mondják, minden esemény egy másik esemény bekövetkezését vonzza maga után, és ez az ok-okozat kapcsolatban áll egymással. Egy személy mindig felelős a cselekedeteiért, ha nem ebben az életben, akkor a következőben. Amit a korábbi életedben tettél, az most a jelenlegi életedben visszahat rád, és meghatározza mindazt, amit tapasztalsz.

A buddhizmus nagyon komolyan veszi ezt a tant, ezért bármit is csinálsz, olyan dolgokat generálsz, amelyek idővel visszahatnak rád. A karma tehát lehet jó vagy rossz, viszont ahelyett, hogy büntetésnek fognád fel a múltban történtek miatt, gondolj rá inkább úgy, hogy ez egy egység, ahol egy energia körforgás van, és ez egy lecke. A karma törvénye egyszerű, amint vetsz, úgy aratsz. A múltbeli életed tettei a jelenlegi életedre vannak hatással. Íme, a karma 12 törvénye:

.

 

 

7. A csatlakozás törvénye

Ha kapcsolatba lépsz az emberekkel és odafigyelsz a lehetőségekre, amik szükségesek ahhoz, hogy elérd a vágyaidat, és ha hiszel ebben az egészben, és tudod azt, hogy ez meg fog történni, akkor el fog jönni az, amire vágysz. Ha következetes és megfelelő lépéseket teszel ez irányba, akkor az álmaid igenis valóra válnak.

lelkipatika karma univerzum
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL