LELKIPATIKA

7 lépés az intuíció fejlesztésére

Mikor volt utoljára valamilyen megérzésed? Követted vagy figyelmen kívül hagytad? Mi volt az eredménye? Ha hallgatsz a megérzéseidre, figyelembe veszed és érted is őket, segítségedre lehetnek akár fontos döntések meghozatalában is. Most megmutatjuk, hogyan tudod hasznosítani az intuíciókból szerzett erőt.

 

Megérzés az üzleti életben


Vannak emberek, akik inkább a megérzéseikre hallgatnak, mintsem az üzleti tanácsadóikra és könyvelőikre. Vannak olyan sikeres vállalkozók, akik ezt nem intuíciónak, hanem ösztönnek nevezik. Mindegy, hogyan hívjuk, a lényeg, hogy működik. A megérzés adhat egy megerősítést, egy utolsó lökést bizonyos döntések meghozatalában akár a szakmai, akár a magánéleteddel kapcsolatban. Idővel megtanulod, hogyan kell hallgatni a megérzéseidre, hogyan hasznosítsd azt. Ami a legfontosabb, hogy tanulj meg bízni a belső hangban. Eleinte az öntudatos részünk szembeszegül ezzel a megfoghatatlan dologgal, nem egyszerű és hosszú évek munkája megbirkózni az „ellenszegüléssel”.


Mi könnyít az intuíció elfogadásában?


Első és legfontosabb, hogy szükséged van egy pozitív szándékra és nyitott elmére. A tudatunk, az ego, szereti meggátolni az intuitív gondolatokat. Például „ez hülyeség, ez felháborító, ez biztos nem így van”, stb. Ezért el kell hinned magadról, hogy képes vagy felismerni a megérzéseidet. Amikor fejlesztjük a megérzésünket, megengedjük a tudatalattinknak, hogy beszéljen nekünk mindenféle belső félelem nélkül. Ha kifejlesztjük ezt a képességünket a józanésszel párosítva remekül használhatjuk. De ne feledd, nem minden jel!


Figyelsz?


Mindenkinek van arra hajlama, hogy „félig hallgasson”. Mindannyian nagyon elfoglaltak vagyunk ahhoz, hogy sokszor egy dologra tudjunk összpontosítani. Próbáljunk meg valóban figyelni és valóban, nem tudhatjuk, mikor melyik információ válik hasznossá számunkra. Az intuitív emberek képesek arra, hogy lássanak olyan összefüggéseket bizonyos dolgok között, melyeket mások nem látnak. Mindig járjunk nyitott elmével, hogy befogadjuk a számunkra újat. Nagyon fontos, hogy mindig legyünk nagyon nyitottak és kíváncsiak az élet dolgaira.

Az elvárás nem mindegy. Ha úgy gondoljuk, elvárjuk valamitől, hogy sikerüljön az sikerülni is fog, ha úgy gondoljuk, hogy nem, valószínűleg nem is fog.

 

A megérzés mindig személyes, egyéni


Mindenki másképp érzékeli az intuitív jeleket. Gondolj valami nagyon pozitívra, amit igazán szeretsz. Hogyan érzel ilyenkor? Mire késztet? Majd vesd össze azzal, hogy mit váltana ki belőled egy negatív dolog, gondolat.

A válasz: a visszajelzés néha nagyon erősen függ az adott szituációtól és attól, hogy mit hiszünk. Mind az öt érzékünkre figyeljünk oda. Ha van egy megérzésed, hallgass rá, valószínűleg helyes. Minden jelre próbálj meg odafigyelni, aztán értékeld, hogy pozitív, avagy negatív. Míg ezt teszed, észrevétlenül felépítesz egy „megérzés szótárt”.


Hagyd, hogy a benyomások hassanak rád


Különböző benyomások érik az embert, fogadd magadba egészen addig, amíg rá nem jössz, hogy mit is kezdj vele, hogy levond a konklúziót. A benyomásokat és azok értelmezéseit tanuld meg különválasztani egymástól, mert az ego könnyen hoz ítéletet, ami lehet, hogy nem helyes.


7 lépés, hogyan fejleszd a megéréseidet


1. Szükséges feltétel a pozitív szándék és nyitott gondolkodás.
2. Vedd észre a benyomásokat, amelyek érnek téged!
3. Vedd észre a kapcsolatokat és egybeeséseket, különösen, ha valamilyen döntést kell hoznod!
4. Értelmezd és ízlelgesd a benyomásokat mielőtt hirtelen döntést hozol!
5. Bizalom!
6. Egy bizonyos olyan dolgot, amiben a megérzésed segített, jegyezd fel és sose feledkezz meg róla!
7. Használd a józan eszed!

 Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL