LELKIPATIKA

5 érv, amiért a 2020-as évben érdemes lesz kissé önzőbbnek lenned

Megérdemled, hogy ebben az évben egy kicsit egészségesen önző legyél, és próbálj meg változtatni önmagadon. Most megmutatjuk, hogyan is teheted mindezt, illetve miért is jó neked, ha egy kicsit önzővé válsz.

 Az önszeretet sohasem önzés – egyszerűen az egyetlen olyan adomány, amellyel megajándékozhatod magad, és ebből a szeretetből másoknak is adhatsz. Ha odafigyelsz önmagadra és eláraszt a hála, akkor nem csupán te érzed jobban magad, hanem másoknak is sokkal több szeretetet leszel képes nyújtani.” – Parker J. Palmer

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy elsősorban saját magadat kell szeretned. Ez nem önzőség, hanem egyfajta túlélés. Ha nem törődsz az alapvető igényeiddel, akkor ki más is tenné meg? Az egész életben te magad vagy az, akinek együtt kell élnie saját magával, így nincs mit tenni, mint elfogadni és szeretni önmagad. Az élet azonban többről szól, mint magáról a túlélésről. Muszáj időt szakítanod magadra, törődnöd az igényeiddel, kideríteni, hogy mit is szeretsz igazán, és olyan életet kialakítani, amire büszke lehetsz. Sajnos sokan nem aknázzák ki a bennük rejlő képességeket, vagy nem úgy élik az életüket, ahogyan kellene. Így legyél egészségesen önző az idei évben:

 

Ha képes vagy előtérbe helyezni önmagad, képes leszel küzdeni az álmaidért

A legtöbb ember olyan munkát végez, aminek során sokszor olyasmit is meg kell csinálniuk, ami nem igazán érdekli őket. Minden ember kénytelen kialakítani biztonságos életkörülményeket, ami azonban nem feltétlenül jár együtt boldogsággal. Ám a túlzott biztonsági életmódra való törekvés sokszor azzal jár, hogy kénytelen vagy feladni az álmaidat, amiket egyébként később szeretnél megvalósítani. Ám sokszor van úgy, hogy az álmaid elérését folyton csak tologatja az ember. Számtalan ember hal meg úgy, hogy rengeteg képességüket nem használták ki, és nem tettek eleget az álmaikért. Ne törekedj mindig biztonsági játszmára, igenis merd követni azt, amit a szíved diktál. Ne kételkedj abban, hogy a „helyes” úton jársz-e, mert ezt csak te magad érezheted igazán.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL