KÖZÉRZET

Volt már olyan, hogy a szíved kihagyott egy dobbanást? - Ha igen, tudd meg mit jelent!

Miért hagy ki a szíved egy dobbanást, talán a szerelem érintett meg, ahogyan Diana Ross énekli? A legtöbb esetben, egy dobbanás kimaradása nem ad okot aggodalomra, ám néha a szívdobogás pillanatnyi kihagyása bajt is jelezhet.

Bár a bevezető kicsit viccesen hangzott, a szív problémái azonban nem mindig viccesek. Az alábbi jelek ugyanis akár súlyos szívbetegsége is utalhatnak: légszomj, erős mellkasi fájdalom, erős izzadás és szédülés, gyengeség. Ezek orvosi vészhelyzetek, ezért érdemes ilyenkor értesíteni a mentőket.

Tehát miről is van szó…

Amit tapasztalsz, az egy furcsa érzés, amikor a szív esetében úgymond kimarad egy dobbanás, a szív ritmusának zavara következik be. Amikor először tapasztalod, egy kicsit zavaró - mi volt ez, még fiatal vagyok, kérdezed magadtól. Amit az imént tapasztaltál, az egy úgynevezett korai dobbanás, egy extra dobbanás, tulajdonképpen egy dupla dobbanás.

A korai kamrai összehúzódás fiziológiai mechanizmusa

A korai kamrai összehúzódások, extra esetek, ami nem más, mint szívritmuszavar. Ilyenkor a szív és a kamrák közötti véráramlás nincs zavartalanul biztosítva. Ezek az extra dobbanások megzavarják a rendszeres szívritmust, néha úgy érzed, hogy kimarad egy dobbanás, máskor pedig bedobog a szíved. Vannak azonban olyan rossz szokások, amelyek még hozzá is járulnak ehhez, azaz korai kamrai összehúzódásokat eredményeznek:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

4. Elégtelen alvás

Nem te vagy az egyetlen, aki úgy érzi, hogy ha álmatlanul forgolódott éjszaka, azt a szíve is megérzi. A hatás szisztematikus, az alváshiány irritációhoz és stresszhez vezet, emiatt a tested olyan hormonokat bocsát ki, amik csökkentik ezt. Ám ezek a stressz hormonok kiváltják a PVC-t. Bizony, a stressz hormonok az elsődleges okai az extra szívdobogásnak. Felnőtteknek 64 éves korig, 7-9 órát érdemes aludni, és 7-8 órát pedig 65 éves kor felett. Ha bővebben szeretnéd tudni korcsoportokra lebontva, akkor az alábbiakban megtalálod:

• újszülött (0-3 hónap): 14 és 17 óra
• gyermekeknek (4-11 hónap): 12 és 15 óra
• a kisgyermekek (1-2 év): 11 és 14 óra
• óvodások (3 és 5 év): 10-től 13 óra
• iskoláskorú gyerekek (6-13 év): 9-11 óráig
• tizenévesek (14 és 17 év): 8-tól 10 óra

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL