KÖZÉRZET

Tudd meg, mi történik a szervezeteddel, ha kávét vagy sört fogyasztasz!

„A kávé mozgásban tart mindaddig, amíg meg nem ihatok egy sört”. Halottad már ezt a mondást? Szóval mindkét ital erőteljes hatású, befolyásolja a hangulatot és a szervezet működését. Sokkal intenzívebben hatnak rá, mint például a zöldtea. Talán gyakran kezded a napot egy bögre kávéval és fejezed be egy pohár sörrel? Akkor jó, ha tudod, milyen hatással van a testedre.

Tudtad, hogy a kávé és a szeszes italok egyedi hatást gyakorolnak az agyra? Talán már hallottad, hogy a kávé hatékonyabbá teszi a munkavégzést, a sör pedig lelassít. Kutatások bizonyítják, hogy bizonyos feltételek betartásával nagyszerűen kihasználhatod ezeket a hatásokat. Nem fogod elhinni, hogy mennyivel másképpen változtatják meg az agy működését, mint egy bögre forrótea.

 


 

 

 

A kávé rossz hatása

Természetesen, a koffein hatása nem lehet semleges a szervezetre. Lefekvés előtt kerüld el, különben biztos, hogy nem fogsz jól aludni. Aki ellenkezőleg cselekszik, valószínűleg megismerkedett már az álmatlansággal. A kávé mindenképpen megzavarja az alvási ciklust, ami nagyon káros lehet, ha másnap fontos feladatod, vizsgád vagy állásinterjúd lesz. A memória sejtjeidnek szüksége van a feltöltődésre, ezért, ha szeretsz kávézni, tedd azt pár órával lefekvés elött, és ne közvetlenül előtte.

Továbbá, ha hajlamos vagy a gyomorpanaszokra, mindenképpen kerüld el a kávét, vagy legalábbis csökkentsd az adagot. Emlékezz arra, hogy étkezés után minimum 30 percnek ajánlott eltelni, mielőtt elfogyasztod, ugyanis a kávéban lévő szervessavak befolyásolhatják az emésztést. Tönkreteszi az egészségedet, ha gyomorégéstől vagy idült gyomorfekélytől szenvedsz. Ezen kívül nem szabad gyógyszerrel együtt inni.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL