KÖZÉRZET

Természetes finomságok, amikkel egész nap lendületben lehetsz

Szerző:
Szabó Anna
Találós kérdés: nagyon szeretjük őket, pedig nem mindig egészségesek – mik azok? A nassolnivalókról az embernek szinte sosem az egészséges életmód jut az eszébe. Annál inkább a vajas popcorn, az édes csoki vagy a finom chips filmnézés közben vagy csak a nap bármely pillanatában. Pedig ennek nem kellene így lennie, ugyanis számos olyan finomság is létezik, amelyek amellett, hogy nem hizlalnak, még fitten is tartanak. Kíváncsi vagy, melyek ezek? Cikkünkben megmutatjuk!

Mi a nassolás eredeti szerepe?


Sokan már el sem tudják képzelni a moziélményt anélkül, hogy ne legyen valami a kezük ügyében – azonban tudjuk, az „eszegetés” nemcsak este jut az eszünkbe. Gyakran már napközben is érezzük, hogy enni kellene valamit, aztán vagy visszakozunk amiatt, nehogy meghízzunk, vagy ténylegesen eszünk valamit, ami ad egy kis energiát. Hiszen éppen ez lenne a nassolás legfőbb funkciója: a vércukorszintünk feljebb tornászása a főétkezések között.


Miért olyan fontos a minőségi tápanyagok választása?


A közérzetünket, a munkateljesítményünket és a sportra való hajlandóságunkat, sőt még az alvásigényünket is meghatározza az, hogy milyen tápanyagokat juttatunk a szervezetünkbe napközben. És ha ennek egy része túl gyorsan lebomló, vagy a szervezet igényeit nem kielégítő, egész nap éhesek leszünk. Ha pedig túl későn eszünk bármit is, a beleink egyszerűen nem tudnak regenerálódni úgy, ahogyan kellene. Ezt pedig a szervezetünk mellett az alvásminőségünk is bánhatja, hiszen ha puffadunk, arra nagyon gyakran fel is ébredünk.
 

közérzet reggeliétkezés helyestáplálkozás nassolás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL