KÖZÉRZET

Mi történik, amikor a test mozgásba lendül?

Aki meg van elégedve a testével, az önmagával is megtalálja az összhangot. Már csak ezért is érdemes testedzést végezni.

A legegészségesebbek mindig azok a gyakorlatok, melyek az ellenálló képességet fejlesztik. A huzamosabb ideig tartó mozgás során ugyanis sok minden történik a testben:

A szív megnagyobbodik, ellenállóbbá válik

Ezáltal több vért képes a vérkeringésbe pumpálni és ráadásul lassabban is ver. A lassabb keringés segíti a szív jobb vérellátását. A sportszerű mozgás ezért a szívinfarktus legjobb megelőzése.

A légzés mélyebb és erősebb lesz

Az edzett tüdő nagyobb mennyiségű levegőt képes felvenni, és több oxigént juttat a testbe. Minél több oxigént lélegzünk be, szervezetünk annál jobban alakítja át a táplálékot energiává.

Több vér áramlik át az izmokon

Ezáltal több vér és tápanyag jut az izomrostokba. Így ezek erősebbeklesznek, és újabb izmok képződnek.

Megerősödnek a csontok és az izületek

Javul az izmok, inak, ínszalagok és porcok vérellátása. Ettől a tartásuk is jobb lesz. A csontok stabilitása így növekszik. Különösen a nők hajlamosak a klimaxot követően a csontritkulásra, amit a kalciumhiány okoz. A mozgás következtében több vér, és ezáltal több kalcium jut a csontokba.

Felgyorsul az anyagcsere

A megnövekedett oxigénellátás hozzájárul a tápanyagok és a zsírlerakódások gyorsabb elégetéséhez, a test tehát több aklóriát használ fel. Ezért van az, hogy gyorsabban lefogyunk, ha a fogyókúra alatt testedzést is végzünk.

Javul az emésztés

A testmozgás gyorsítja a bélizmok működését.

Sokkal jobban alszunk

A kellemes fáradtság hatására ellazulunk, és mélyebb álomba merülünk. Még az is előfordulhat, hogy rövidebb alvás után is frissebben ébredünk, mint korábban.

Növekszik a szervezet ellenálló képessége

Szervezetünk ellenállóbb lesz a fertőző betegségekkel szemben és az immunrendszer kevésbé hajlamos a legyengülésre. Ez az erőteljes anyagcsere következménye. A káros anyagokat és a salakot ugyanis gyorsabban kiválasztja.

Növekszik az életöröm

Javul a közérzetünk, jobb kedvre derülünk, mivel a szervezet több endorfint termel. Ezek a szervezeten belüli fájdalomcsillapítók, amelyek fokozzák a jó kedélyállapotot.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL