KÖZÉRZET

Kézreflexológia

Nemcsak a lábon és fülön találhatóak meg belső szerveink reflexzónái, hanem a kezünkön is. A lábfej tükörképe a kéz, és ennek előnye, hogy a reflexzónák masszírozását bárhol, bármikor végezhetjük. Ha a reflexzóna nyomásra érzékennyé válik, valamelyik szervünk beteg.
A reflexológia eredete az ősi Kínába vezethető vissza, de az egyiptomi sírkamrák falfeliratai is utalnak erre a gyógyítási módszerre. A kéz előnye, hogy bármikor tudjuk alkalmazni rajta a reflexterápiát.

Nemcsak a lábon és fülön találhatóak meg testrészeink és belső szerveink reflexzónái, hanem a kezünkön is. A megfelelő reflexzónák masszírozásával vagy nyomásával elősegítjük az adott testrész, szerv gyógyulását. A kéz előnye, hogy bármikor tudjuk alkalmazni rajta a reflexterápiát.
A reflexterápia alapjai


Hogy mi a reflexterápia?

Már több ezer éve ismert, hogy testünkön száznál is több aktív pont és zóna található. Ezek ingerléskor – nyomás, tűszúrás, masszírozás – ingerre, reflex, és visszahatás keletkezik az adott testrészben. Ezt a jelenséget használják már évezredek óta gyógyításra, ez a reflexterápia.


Milyen hatásai vannak a masszázsnak?

Serkenti a vér és a nyirokkeringést, erősíti az immunrendszert, segít a salaktalanításban, szabályozza a hormontermelő mirigyek működését, hatásos az enzimek működésére, fájdalomcsillapító hatása van (a masszázs hatására endorfin szabadul fel, ami hasonló vegyület, mint a morfin)


Milyen mellékhatásai vannak?

Kísérő tünetek mellékhatások jelentkezhetnek a terápia során, de ez mindig függ a betegtől és betegségétől.
-láz, hidegrázás, fejfájás, reumás panaszok, megjelenhetnek kiütések, erős izzadás stb.


Mikor nem ajánlott a reflexológia mint gyógymód alkalmazása?

Láz, fertőző betegség, veszélyeztetett terhesség, rákos betegség, kimerültség, depresszió esetén.

Ha a masszírozást megelőzésként alkalmazzuk, akkor csak 1 percig masszírozzuk az életfontosságú reflexzónákat mind két kezünkön, és elég naponta csak egyszer.


Mivel masszírozzunk?

Hogy mivel masszírozzuk a kezünket, ujjainkat, az függ attól is, hogy milyen mértékű a panaszunk. Előfordul, hogy a kezünk erőtlen és nem tudjuk megfelelő ideg kifejteni a megfelelő nyomást, ilyenkor alkalmazzunk, pl. egy ceruzát melynek a végén radír van vagy masszírozógépet.

Mielőtt magunk elkezdenénk kísérletezni önmagunk kezelésével, gyógyításával, ajánlatos szakembert felkeresni, aki felállítja a diagnózist, megállapítja betegségünket. Bízzuk magunkat reflexológusokra!


A reflexzóna-masszázs komolyabb betegségek esetén csak kiegészítő terápiaként javasolt, és csak szakorvosi felügyelet mellett!


Forrás: Dr. Palágyi Jolanda: Kézreflexológia
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL