KÖZÉRZET

Ismerd meg alaposan a depressziót, és tudd meg azt is, hogyan kezelheted!

Szerző:
Szabó Anna
A depresszió olyan mentális zavar, mellyel milliók küzdenek szerte a világban - 3 ember közül legalább egy átélt az élete során depresszív időszakot. Legyen akár klinikai, az időjárás okozta, vagy az élet egy nehéz időszaka, a depresszió kezelésére számos út létezik. Csak egy dolog van, amit soha nem szabad tenni: figyelmen kívül hagyni. Íme, a legjobb tippek a depressziós tünetek leküzdésére.

Mi is valójában a depresszió, és hogyan állapíthatod meg, hogy téged érint-e?

Amikor depressziós vagy, a szomorúság érzete nem múlik el olyan egyszerűen, mint normális esetben. A tünete lehet, ha elveszted az érdeklődésedet olyan dolgok iránt, melyeket régen élveztél, folyamatosan borús hangulatod van és érzelmileg teljesen kimerült vagy, nehezen találsz motivációt. A fizikai tünetekhez tartozik a fáradtság, az intimitás iránti vágy elvesztése, étvágycsökkenés és fogyás. 

Senki sem tudja pontosan, hogy mi okozza a depressziót, habár a genetika fontos szerepet játszik, más hangulati zavarokkal együtt gyakran egy egész családon fut végig. A gondot okozhatják stresszes események az életben, például egy szeretett személy elvesztése, szakítás, pénzügyi bizonytalanság vagy nyugdíjba vonulás. Különböző gyógyszerek is kiválthatják, például fogamzásgátló tabletták, diabétesz gyógyszerek vagy más hatóanyagok.
 

közérzet egészség depresszió
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL