Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Így töltsd fel a dopamin-raktáraidat, hogy többé ne tapasztalj szorongást vagy depressziót!

Szerző:
Szabó Anna
A dopamin nélkülözhetetlen az agynak. Ez az egyszerű neurotranszmitter felelős a mentális és fizikai ingerek feldolgozásáért. Ha megtanulod, miként tudod természetes módszerekkel emelni a dopaminszintedet, legyűrheted a depressziót, a szorongást, az apátiát és a félelmet, miközben az élvezet minden másodpercét sokszoros erővel éled át – hála ennek a kis neuronnak.

A dopamin „jutalmaz” bizonyos viselkedésmintákat, hogy aztán újból végrehajtsuk őket, és ez az oka annak, hogy néhány drog olyan addiktív. A kokain, a heroin és más ópiumok extrém mértékben megemelik a dopaminszintet, rendkívül vonzóvá téve fogyasztásukat. Ám ez csak addig tart, míg a szer ki nem ürül a szervezetből. Szerencsére kevésbé destruktív dolgok is emelhetik a dopaminszintet – ilyen a pénzkeresés, a szex, vagy akár egy videójáték megnyerése, ráadásul ezek nem tesznek függővé sem.

A dopamin azonban többre is képes, mint emelni a boldogság- és elégedettségszintünket. Felelős még az izomunkáért, a kognitív funkciókért, segít, hogy koncentrálni, döntéseket hozni, problémákat értelmezni és megoldani tudjunk. Tagadhatatlan, hogy óriási szükség van rá a boldogsághoz és a jó közérzethez. A következő tanácsok megfogadásával 100%-ig természetes módon tudod emelni a dopaminszintedet:
 

közérzet egészség depresszió
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL