Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

Hogyan neveld az agyadat arra, hogy abbahagyd a túlevést? - Íme, a segítség!

Szerző:
Szabó Anna
Sok ember küzd a túlevés problémájával, de az éhségérzetet értelmezni néha nagyon nehéz. Nem beszélve arról, hogy sokan azért teszik, mert csak így tudnak megküzdeni a stresszel. Vannak, akik unatkoznak és figyelemelterelésre használják az evést, másoknak súlyosabb étkezési zavaruk van. Most adunk néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogyan tudod az agyadat ránevelni a túlevés szükségtelenségére.

Ne feledd, ha nem sikerül abbahagynod a felesleges evést, és továbbra is küzdesz ezzel a problémával, akkor mindenképpen tanácsos felkeresni egy szakembert. 

.

Neveld rá az agyadat, hogy felismerje a jelenlegi érzelmi állapotodat

Ha tudatában vagy az érzelmi motívumaidnak, akkor könnyű lesz felismerni azokat a helyzeteket, amikor az agyad a túlevésre ösztönöz. A „komfort kaja” kifejezés pontosan azt jelenti, amit a neve is sugall: egy meleg, jóérzést és boldogságot hozó ételt, amit akkor fogyasztunk, amikor feldúltak, frusztráltak vagy kicsit szomorúak vagyunk.

Az érzelmeink okozhatják azt, hogy egy ételen keresztül keressük a komfortot. Ezt a csapdát elkerülheted azáltal, hogy tudatosan odafigyelsz az érzelmeidre, mielőtt a konyha felé indulnál. Tegyél ki egy cetlit a hűtőre vagy oda, ahol a rejtett sütiket tartod, ami emlékeztet rá, hogy „állj meg egy percre, és gondold végig, hogy most mit érzel”. Észbe kapni, mielőtt elkezdenél enni, kulcsfontosságú! 

közérzet egészség
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL