KÖZÉRZET

Fontos tudnivalók a mellnagyobbításról

Ki ne vágyna nagyobb mellekre, amiktől nőiesebb és kerekebb lehet az összkép? Ahhoz azonban, hogy a kívánt méretet elérhesse, változtatni szükséges. Ezt legkönnyebben mellnagyobbítással teheti meg, amelyre az egyes klinikák örökéletű garanciát vállalnak. A beavatkozás a mai napig az egyik leggyakoribb, mind világszinten, mind pedig Magyarországon egyaránt.

De vajon mit érdemes tudni a műtétről? Cikkünkből kiderül, hogy mivel kell számolnia, ha belevágna a mellnagyobbításba.

 

.

A beavatkozásról röviden


Egyre népszerűbbek a plasztikai műtétek, nemcsak a férfiak, hanem természetesen a hölgyek körében is. A mellnagyobbítás talán az egyik leggyakoribb beavatkozás, amit az orvosok elvégeznek ezen a területen. Nem is meglepő, hiszen ennek köszönhetően még kis mellekkel rendelkező nőként is lehetősége van feszes és kerek keblekkel megjelenni. Ez ugyanis az idők kezdete őt a nőiesség legfontosabb szimbóluma volt, de sajnos nem mindenkinek adatik meg, hogy D kosaras melltartót kelljen vásárolnia.


A nagyobb és domború dekoltázs sok esetben implantátum beültetésével érhető el. Amennyiben azonban Ön a természetesség híve, választhat csepp alakú megoldást is, amely nem túl feltűnő, ám rendkívül hatásos eredményt hoz.


A mellnagyobbítás lépésről-lépésre


Az első és legfontosabb, hogy az ilyen kezelések előtt mindenképp ajánlott átfutni Dr. Falus György plasztikai sebész tájékoztatóját. Az ingyenes konzultáció minden esetben lehetőséget ad arra, hogy megismerje a beavatkozást, hogy mire számíthat, amennyiben mellnagyobbítás mellett dönt.


A műtét több fajta implantátum beültetésével elvégezhető, hiszen a plasztikai sebészet folyamatos fejlődésének köszönhetően a kínálat folyamatosan növekszik. A manapság leggyakrabban használt változatok között a Mentor kerek és csepp formájú verziók találhatóak meg. Ezeknek a felszíne sima és texturált is lehet, míg az anyaguk tekintetében a szilikon tovább fejlesztett típusa, a kohezív fél implantátum az egyetlen választási lehetőség.


Az, hogy végül melyik kerül a mellébe, kizárólag Önön múlik, hiszen a páciens a szakember segítségével választja ki, hogy melyik lenne a legjobb megoldás, hosszú távon is. A behelyezés kapcsán szintén többféle lehetőség van, azonban az, hogy melyik lesz a megfelelő, a testi adottságoktól függ. Az alkat befolyásolja, hogy az implantátum az izom alá, vagy pedig az izok fülé kerül behelyezésre. Van azonban már olyan változat is, amikor részben ide, részben pedig oda kerül, ezt a szakma dualplane módszernek is nevezi.
A műtét menete


Az első lépés mindenképpen a labor és a mammographiai viszgálat, illetve a fiatalabb korosztály számára a mell ultrahang elvégzése, a mellkasröntgen és persze az EKG. A beavatkozást altatásban végzik, betegként pedig akár másnap elhagyhatja a klinikát.


A műtét során a kiválasztott területen egy nagyjából 5 centiméteres metszést ejtenek, majd pedig a mirigyállomány, vagy pedig a mellizom alá beültetik a kívánt implantátumot. Amint sikeresen bekerült a helyére, fog kapni egy speciális kompressziós melltartót, amit folyamatosan hordania szükséges. Emellett rendszeres kontrollvizsgálaton kell majd részt vennie, hiszen ezáltal a szakember ellenőrizni tudja, hogy minden rendben zajlik-e. A mell végleges formája csak pár hónap múlva áll be teljesen, hiszen a beavatkozást követően még legalább hat hétig feszítő érzésben lesz része.


Fontos tudni azonban, hogy a stabilizálás érdekében minimum három hónapig nem szabad sem hason, sem pedig oldalt feküdni, kizárólag a háton alvás megengedett. Emellett legalább két hónapig nem szabad hosszabb fürdőt venni, illetve hat hónapig napfény és UV sem érheti a vágást.


Mire jó még a mellnagyobbítás?


Azt hiheti, hogy a beavatkozást csak a keblek nagyságának megnövelésére alkalmazzák, azonban sok esetben választják ezt a kisebb méretű, illetve a megereszkedett mellek formázására is egyaránt. Ilyenkor a műtét hatására nemcsak kerekebb, hanem sokkal arányosabb és feszesebb lehet a testrész.


A mellplasztika tehát segít magabiztosságot szerezni a keblek méretének megnagyobbításával, illetve azok szimmetrikusabbá tételével. Sokkal arányosabb testalkatra tehet szert, aminek hatására nagyobb kedvvel visel majd sokat mutató ruhadarabokat.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL