KÖZÉRZET

Ezért nem isznak a japánok vizet étkezés közben – Megfontolandó!

Szinte mindannyian szívesen fogyasztunk el étkezés közben egy nagy pohár vizet jéggel és egy szelet citrommal, ám Japánban ez nem szokás. Olvass tovább, és kiderül, hogy miért nem. Igencsak megfontolandó tényt közlünk.

A japánok úgy tartják, hogy a vízivás befolyásolja az „emésztő tüzet” és ezzel nehezebben emészti meg a szervezett az elfogyasztott táplálékot. Habár a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása szükségszerű az egészség szempontjából, az étkezés közbeni túlzott vízivás meglehet, hogy többet árt, mint kedvez. 

Ezt tedd, ha szeretnéd mérsékelni a vízfogyasztást étkezés közben

• Fogyassz kevésbé sós ételeket – ugyanis a sótól szomjas leszel, így hát javasolt olyan fogásokat választani, amelyek a lehető legkevesebb nátriumot tartalmazzák.
• Egyél türelmesen, rágd meg jól az ételt – így az elfogyasztott táplálékot könnyebben feldolgozza a gyomrod és rágás közben a szájban nyár termelődik, amely szintén csökkenti a szomjúságot.
• Igyál vizet fél órával étkezés előtt – így megfelelően hidratált maradsz, és mivel teltségérzetet is ad, végül kevesebb kalóriát fogyasztasz.
• Ne siess az evéssel – ha útban vagy a munkahelyedre és bekapsz egy falatot, valószínűleg sokkal jobban fogod érezni annak a szükségességét, hogy leöblítsd egy kis vízzel.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL