KÖZÉRZET

Benőtt, töredezett, megsárgult vagy gombás? - 7 módszer a körömproblémák megszüntetésére

Körmeink nagyon könnyen megsérülhetnek és sok kellemetlenséget okoznak. Az elváltozások elsőre ijesztőnek hatnak, de otthoni kezelések által hamar elmúlnak és el is feledkezhetsz róluk.

A legtöbb esetben az összetevők már a konyhádban vagy a fürdőszobádban várakoznak, ezért most összegyűjtöttük a legjobb és leghatékonyabb recepteket. 

3. Megvastagodott köröm

A lábkörmökön gyakrabban alakul ki, mint a kezeken. Általában gombás fertőzés miatt következik be, a köröm vastagabb lesz, megváltozik a színe, elkezd töredezni és morzsolódni, amelyet egy kellemetlen szag is kísér. 

• VapoRub kezelés: Körömollóval vágd rövidre a körmeidet, hogy elérd a gombát. Vidd fel a VapoRub készítményt naponta kétszer.
• Keserűsó: Ollóval vágd rövidre a körmöt, hogy elérhesd a gombát. Naponta két-háromszor áztasd a lábad meleg vízből és keserűsóból készült oldatba.
• Fehér ecet: Vágd le a körmeidet és áztasd a lábad fehér ecetből és meleg vízből álló oldatba. Egy rész ecethez adj két rész vizet. Ez a módszer segít bizonyos baktériumok szaporodásának megakadályozásában is.
 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL