KÖZÉRZET

Benőtt, töredezett, megsárgult vagy gombás? - 7 módszer a körömproblémák megszüntetésére

Körmeink nagyon könnyen megsérülhetnek és sok kellemetlenséget okoznak. Az elváltozások elsőre ijesztőnek hatnak, de otthoni kezelések által hamar elmúlnak és el is feledkezhetsz róluk.

A legtöbb esetben az összetevők már a konyhádban vagy a fürdőszobádban várakoznak, ezért most összegyűjtöttük a legjobb és leghatékonyabb recepteket. 

1. Benőtt lábujjköröm

Az egyik legbosszantóbb probléma a lábujjkörmök esetében a benövés. A gyakori tünetek közé tartozik a vörösség, a fájdalom és érzékenység a lábujjon a köröm környezetében, súlyosabb esetben duzzanat vagy gyulladás a bőrön.

• Áztasd a lábad meleg vízbe: Kezdd egy meleg lábfürdővel. Ez segít majd csökkenteni a duzzanatot és enyhíteni a fájdalmat. Áztasd körülbelül 20 percig, a vízhez adhatsz keserűsót a látványosabb hatásért. 

• Almaecet: Adj ¼ bögrével a lábfürdőhöz. Fertőtlenítő, gyulladás- és fájdalomcsillapító hatásával segít a benőtt lábujjkörmök kezelésében is. Áztasd a lábad 20 percig.
• Tegyél vattát vagy fogselymet a benőtt köröm alá: Miután készen vagy az áztatással, tegyél a körmöd széle alá egy darab vattát vagy fogselymet. Ez segít majd felemelni a körmöt, hogy a bőr fölött folytassa a növekedést. 

• Válassz kényelmes cipőt: A cipő és zokni, amit viselsz, bizony komoly befolyással van a lábfejedre és körmeidre. A cipődnek elég nagynak kell lennie, hogy ne nyomja túlságosan a lábujjaidat.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL