KÖZÉRZET

Amikor nem megy az alvás - A minőségi pihenés 3 alapfeltétele

Szerző:
Szabó Anna
Mindannyian átéltük már: szemeink kipattanásig nyitva, és próbálunk nem ránézni az órára, hogy megerősítsük azt a tényt, pontosan hajnali 3 óra van, és alig maradt néhány óránk reggelig.  Az alváshiány következményei között szerepel az is, hogy egyfolytában azon aggódunk, mit hoz a másnap, vagy mennyire leszünk fáradtak a kialvatlanságtól. Ez tehát egy ördögi kör.

Az alvás olyan szinten befolyásolja az egészségi állapotodat, hogy el sem tudod képzelni. Hasonlóan a rendszeres mozgáshoz, a tápláló étrendhez, az alvás az egyik alappillére az egészséges életmódnak. Nem vehetjük fel a harcot a biológiával, az alvás elengedhetetlen a létezésünkhöz. Az alváshiány növelheti a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegségek, a magas vérnyomás kockázatát, ráadásul a rossz emésztéshez vezethet. Arról nem is beszélve, hogy mennyire befolyásolja a hangulatunkat, az energiánkat és az étvágyunkat.

Az alvással kapcsolatos problémák kétféle kategóriába sorolhatók: küzdelem az elalvással vagy küzdelem az álomban maradással. Íme, néhány tipp, hogy biztosan minőségi pihenésben legyen részed:

 

közérzet egészség alvás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL