KÖZÉRZET

Amikor nem megy az alvás - A minőségi pihenés 3 alapfeltétele

Mindannyian átéltük már: szemeink kipattanásig nyitva, és próbálunk nem ránézni az órára, hogy megerősítsük azt a tényt, pontosan hajnali 3 óra van, és alig maradt néhány óránk reggelig.  Az alváshiány következményei között szerepel az is, hogy egyfolytában azon aggódunk, mit hoz a másnap, vagy mennyire leszünk fáradtak a kialvatlanságtól. Ez tehát egy ördögi kör.

Az alvás olyan szinten befolyásolja az egészségi állapotodat, hogy el sem tudod képzelni. Hasonlóan a rendszeres mozgáshoz, a tápláló étrendhez, az alvás az egyik alappillére az egészséges életmódnak. Nem vehetjük fel a harcot a biológiával, az alvás elengedhetetlen a létezésünkhöz. Az alváshiány növelheti a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegségek, a magas vérnyomás kockázatát, ráadásul a rossz emésztéshez vezethet. Arról nem is beszélve, hogy mennyire befolyásolja a hangulatunkat, az energiánkat és az étvágyunkat.

Az alvással kapcsolatos problémák kétféle kategóriába sorolhatók: küzdelem az elalvással vagy küzdelem az álomban maradással. Íme, néhány tipp, hogy biztosan minőségi pihenésben legyen részed:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

2. Csökkentsd az alvást zavaró tényezőket

Ha koffeint fogyasztasz, találd meg azt az időintervallumot, amikor még megteheted. Általában ez a határ a nap közepén van, mivel a koffein 8 órán keresztül is megmarad a szervezetben. Nehéz és zsíros ételek fogyasztása több idő alatt emésztődik meg, és mivel tested ilyenkor inkább az emésztésre koncentrál, nem fogsz tudni megfelelően pihenni. Próbálj tehát este már kisebb adagokat enni.

A TV vagy a laptop képernyők nem csak az elmédet tartják ébren, de a fény, amit kibocsátanak, megakadályozzák az alvásért felelős hormon termelődését is. Ha alvás előtt szívesen nézel TV-t, akkor legalább figyelj oda, hogy mit nézel. Például, ha bűnügyi filmeket nézel, az elme nehezen kapcsol át a szimpatikus idegrendszerről a paraszimpatikus idegrendszerire, ami az alvásért felel. A biológia egyik elve a "harcolj vagy menekülj!". Az elme arra késztet, hogy elfelejtsd a látottakat, miután kikapcsoltad a TV-t, annak érdekében, hogy el tudj aludni. Sokunknál azonban ez nem történik meg. Ha a bűnügyi filmeket, vagy drámát szereted, akkor érdemes elvégezni ezt a kísérletet: tölts el 4 hetet úgy, hogy az ilyen típusú filmeket kizárod az életedből, főleg esténként. Nézd csak meg, hogy hogyan változik az elalvásod, illetve maga az éjszakai pihenésed.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL