A jótékony hatások érvényesek: makréla, lazac, tintahal, tonhal, hering, szardella, szardínia.
Rendszeres fogyasztásukkal csökken a szívinfarktus veszélye.
Tudtad, hogy
Az eszkimók között a szívinfarktus szinte ismeretlen betegség, s ezt a rendszeres halfogyasztásnak köszönhetik. Vizsgálatok eredményei bizonyítják, hogy vérzsírsav- és vérkoleszterinszintjük alacsonyabb, mint az európai átlag.
Miért érdemes halolajat fogyasztani?
A halolajban található többszörösen telítetlen zsírsav. Az eikoza-pentaénsav és a dokoza-hexaénsav.
Mindkettő a többszörösen telítetlen omega-3- zsírsavak közé tartozik. Így az omega-3 zsírsavak fogyasztásakor csökken a vérrögök képződésének veszélye, megtartja rugalmasságát az érfal.
A különböző érbetegségek során keletkező elzáródások megelőzésében is kiváló gyógyszernek bizonyul.
Remekül enyhíti a pikkelysömör tüneteit.
A kapszula formájában beszerezhető halolaj enyhíti a kínzó viszketést, amelyet a pikkelysömör okoz.
A pikkelysömörben szenvedők tüneteiket nagy mértékben enyhíthetik, ha gyógyszeres kezelésüket omega-3 zsírsavakkal kiegészítik.
Rendszeres fogyasztásával enyhíthetők az idült reumások ízületi gyulladás panaszai, továbbá a törött végtagok regenerálódását is sikerrel elősegíti.
A tengeri halak kiváló A,- B2,- B6,- B12,- és D vitaminforrást tartalmaznak.
Könnyen emészthetőek, így a kímélő étrendbe sorolhatók.
Hetente három alkalommal fogyasszunk tengeri halféléket.
A kagylókról és rákokról:
A néphit már ősidők óta szerelmi afrodiziákumnak tartja az osztrigákat, kagylókat, rákokat. Egyiptom hajdani királya, Faruk is minden szerelmes légyottja előtt temérdek osztrigát fogyasztott. Később már XIV. Lajos és Casanova étlapján is rendszeresen szerepeltek az ínycsiklandó tenger gyümölcsei.
Ajánlott fogyasztása: Hetente két-három alkalommal.
A kagyló fluort, szelént, jódot, vasat és cinket, valamint fehérjét tartalmaz.
A rák igen gazdag fluorban, jódban, rézben és fehérjében.
A kagylókban és rákokban található szterolok nagy mértékben gátolják a koleszterin felszívódását.
Íme egy igazi vitaminbomba:
Tonhal paradicsommal és olívabogyóval
Hozzávalók:
- 4 db tonhalszelet (12 dkg-osak)
- 1 teáskanál olívaolaj
- 1 nagy fej hagyma vékonyra szeletelve
- 40 dkg szeletelt friss paradicsom
- ½ csésze olívabogyó apróra vágva
- 2 evőkanál friss aprított oregano (vagy 1 evőkanál szárított oregano)
- ¼ teáskanál őrölt fekete bors
Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, hirtelen süssük meg benne a tonhalszeleteket, oldalanként kb. 2 percig, majd szedjük ki a serpenyőből a kész halszeleteket és tegyük félre. Öntsünk olajat a serpenyőbe, majd adjuk hozzá a szeletekre vágott hagymát és 5 percig dinszteljük. Tegyük hozzá a paradicsomot, olívabogyót és oreganot, majd lassú tűzön további 3 percig hevítsük. Szórjuk meg a borssal. Tengeri sóval ízesítsük. Tegyük vissza a tonhalat a raguhoz, fedjük le és forrósítsuk át a finomságokat.
OLVASS TOVÁBB!
Új trend a vitaminfúzió
Megérkezett az intravénás egészségfokozó....
KÖZÉRZETMi az a szendvicspozíció?
Aki középvezetői pozícióban van, annak egyszerre több érdekeltséget is figyelembe kell vennie....
KÖZÉRZETPszichológus
Minden, amit pszichológus témában tudni érdemes....
Vigyázat! A testbeszéded megakadályozhatja, hogy jó benyomást kelts
A munkahelyi viselkedésünk tudat alatt sokat elárul rólunk másoknak. Íme, néhány jó tanács a szakértőktől!...
KÖZÉRZETNő a tét! - avagy újraélesztés mindenkinek
A Mentőalapítvány új kampányfilmjében főszerepben a nők újraélesztése....
KÖZÉRZETA pilates gépek világának felfedezése
Bővítsd a gyakorlatok körét az eszközalapú edzésekkel!...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK