KÖZÉRZET

9 jel, hogy dehidratált a szervezeted - Inkább ne próbáld ki, milyen az!

Meglepően sokan nem fogyasztanak elegendő folyadékot, sőt, az ajánlott mennyiségnek még csak a közelébe sem érnek. Márpedig az, hogy a szervezet nem jut elég vízhez, komoly egészségügyi gondokhoz vezet, például emésztési problémák, húgyúti fertőzések, szorongás és krónikus fáradtság.

Mivel víz alkotja a test 60 %-át, az izmok 75 %-át, az agynak pedig a 85 %-át, nagyon komolyan kell vennünk a dehidratáltság kérdését. A kiszáradás nagyon sok testrész funkcióját gátolhatja, ezért érezheted magad letargikusnak, betegnek és depressziósnak, ha nem fogyasztasz elegendő mennyiségű vizet. Azonban, ha tudod, mire kell figyelned, akkor elkerülheted a dehidratáció súlyos szövődményeit.

{KEPGALERIA}

7. Emésztési problémák

A víz arra is szolgál, hogy megtisztítsa és méregtelenítse a szervezetet. Ám ha nincs elég folyadék-bevitel, akkor a mérgek jóval lassabban haladnak át a vastagbélen, ami székrekedéshez és más emésztési zavarokhoz vezet. A víz segít abban, hogy az élelmiszerek, amit megeszel, könnyedén áthaladjanak az emésztőrendszeredben, ám ha a test dehidratált állapotban van, a vastagbél szinte mindent magába szív. Ez bizony növeli a fekélyek, a gyomor savasságának, a refluxnak és más emésztési problémák esélyét.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL