KÖZÉRZET

8 jel, hogy beteggé tesz a stressz

A stressz különböző forrásokból érhet minket, a kérdés csak az, hogyan érzékeljük az eseményeket, melyek a mindennapi életünket formálják. Ezen túl azonban a stressz egy rejtett rizikófaktor, mely szó szerint beteggé tehet. Ha tudod kontrollálni reakciódat a stresszes helyzetekre, akkor egészségesebb életet élhetsz.

 

Az immunrendszer magasabb sebességre kapcsolhat, ha fenyegetve érzi magát, és fennáll annak a veszélye, hogy egy-egy érzelmi reakció megzavarja a test működését. A szervezeted jeleket küld feléd arra vonatkozóan, hogy találd meg a megfelelő módszereket, melyekkel képes vagy kezelni a stressz, mert ha ezt elmulasztod, akkor beteg leszel. Mutatjuk a stressz 8 rejtett jelét, és azt, hogyan tud beteggé tenni.

 

4. Súlyingadozások

Örülsz, hogy fogysz, viszont furcsa, hogy nem diétázol, és nem végzel kardio edzéseket - akkor mi lehet az oka? A szervezeted úgy válaszol a stresszre, hogy felborítja anyagcserédet, ennek köszönhetően harcolsz vagy menekülsz, ugyanis a kortizol szint jelentősen megnövekedik. Ha azonban a stressz hatására inkább a túlevésre vagy hajlamos, akkor az ellenkező hatást fogod elérni – hízni fogsz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL