KÖZÉRZET

7 mindennapi szokás, ami káros hatással van a mentális egészségedre

Nem az az egyetlen rossz dolog, amit csinálsz, hogy reggel rögtön ellenőrzöd a telefonodat. Vannak bizonyos szokások, melyekről nem is gondolnád, de könnyen stresszes állapotba kerülhetsz általa, így lehet, hogy már így kezdesz neki az egész napnak. Íme, néhány szabály, melyeket be kell tartani, ha nem szeretnél kárt tenni a mentális egészségedben.

 

A telefonjaikat sokan a hálószobába is magukkal viszik, és ez növeli a stresszt. A stressz és a telefonok közötti összefüggés sokak előtt ismert, emiatt érdemes időnként mellőzni a készülék közelségét. Ám nem ez az egyetlen olyan dolog, amit a későbbiekben jó, ha távol tartasz magadtól. Az alábbiakban mutatunk néhány ártalmatlannak tűnő szokást, ami megzavarhatja a nyugalmat és hatással van a pszichére.


 

 

3.    Chatelsz és sms-ezel egész álló nap

Instagram és Facebook – ezek a közösségi oldalak azok, amikről úgy gondolod, hogy általuk könnyebb tartani a kapcsolatot a barátaiddal. Ám a telefon vagy a számítógép nem helyettesítheti az emberi kapcsolatokat. Foglalkozol ugyan a szociális hálód kiépítésével az interneten, de a valódi emberi kapcsolatok ennél is sokkal fontosabbak. Néha az internetes barátság csupán egy illúzió, érdemes ápolni offline is a kapcsolatokat.

Megoldás: iktass be hetente néhány telefonmentes programot. Így rendszeres lehetőséged lesz a barátaiddal és a családoddal is időt tölteni. 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL