KÖZÉRZET

7 kérdés, amire mindig őszintén válaszolj, ha az orvos felteszi neked! - A gyógyulásod függ tőle!

Megesett már, hogy az orvos kérdezett tőled valamit, és te nem a legőszintébben feleltél? Gyakran vonakodva válaszolunk az orvos kérdéseire, melynek különböző okai lehetnek – a bizonytalanság, a félénkség, vagy éppen a diagnózistól való félelem. Pedig ő segíteni akar, de úgy elég nehéz segíteni, ha nem tárjuk elé a teljes valóságot. Íme, egy lista azokról a kérdésekről, melyekre mindig őszintén kell válaszolni.

.

 

 

 

3. Milyen gyógyszereket szedsz?

Gyakran az emberek előbb megpróbálják önmagukat kezelni, majd ha ez sikertelen, elmennek az orvoshoz. Ilyenkor bizony megesik, hogy nem mondják el őszintén az orvosnak, milyen gyógyszereket szedtek. Ez azért veszélyes, mert lehet, hogy az orvos által felírt gyógyszer abszolút összeegyeztethetetlen az általad szedettekkel.

Sokan úgy gondolják, hogy nem szükséges megmondani a kardiológusnak, hogy gyógyszereket szednek a hasnyálmirigyre, vagy valamilyen fájdalom csillapítására. Ez azért veszélyes, mert egyes gyógyszerek hatóanyagai semlegesíthetik egymás hatását, vagy ami még rosszabb fel is erősíthetik azt. Azt is érdemes megosztani az orvossal, hogy milyen vitaminokat és táplálék-kiegészítőket szedsz, vagy milyen otthoni kezeléseket alkalmazol az egyes problémák orvoslására.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL