KÖZÉRZET

7 dolog, ami akkor zajlik a testedben, amikor alszol - Jó, ha tisztában vagy vele!

Akár jó napod volt, akár rossz, legyél bármennyi idős, a szervezetednek szüksége van egy bizonyos mennyiségű alvásra. Az ember egyszerűen nem tud létezni alvás nélkül. Alvás közben sok szempontból gyógyul a test, amikre nem is gondolnál. Minden éjjel, amikor alszol, a tested úgy működik, akár egy gép a háttérben, rögzít, megjavít és újratervez.

Egy új tanulmány szerint azonban a nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. A tanulmány szerint a nők esetében a nem megfelelő alvás szorosan összefügg a pszichológiai stresszel, emellett ellenségesebbek, idegesebbek és depresszióssá is válhatnak. Ezzel szemben a férfiaknál ezeket a dolgokat nem tapasztalták ilyen mértékben. A 210 embert vizsgáló tanulmány során kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik nem aludtak eleget, nagyobb eséllyel lépett fel valamiféle egészségügyi komplikáció. Íme, 7 fontos dolog, ami az alatt zajlik a testedben, míg alszol:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

7. Az alvás szükséges a megfelelő agyi működéshez

Feltétlenül szükséges az, hogy a megfelelő mennyiségű alvás meg legyen, mert az agyad ekkor képes megfelelően működni. Alvás közben az agyad megszabadul a felesleges információktól, a szükségeseket pedig elraktározza. Rendeződnek a gondolataid, feldolgozod az információkat. Egy jól szabályozott agy a tanulási készségeket is növeli. Ha azonban nem alszol eleget, ziláltan ébredsz, és máris rosszul indul a nap. Ha nem megfelelően szabályozott az agyad, akkor képtelen befogadni az új információkat, mivel még mindig az előző napi fölösleges információhalmazt tárolja.

A legjobb tehát, ha minden nap igyekszel ugyanabban az időben feküdni és kelni, valamint – ha 8 órát nem is – 7 órát mindenképp aludj naponta.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL