KÖZÉRZET

7 dolog, ami akkor zajlik a testedben, amikor alszol - Jó, ha tisztában vagy vele!

Akár jó napod volt, akár rossz, legyél bármennyi idős, a szervezetednek szüksége van egy bizonyos mennyiségű alvásra. Az ember egyszerűen nem tud létezni alvás nélkül. Alvás közben sok szempontból gyógyul a test, amikre nem is gondolnál. Minden éjjel, amikor alszol, a tested úgy működik, akár egy gép a háttérben, rögzít, megjavít és újratervez.

Egy új tanulmány szerint azonban a nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak. A tanulmány szerint a nők esetében a nem megfelelő alvás szorosan összefügg a pszichológiai stresszel, emellett ellenségesebbek, idegesebbek és depresszióssá is válhatnak. Ezzel szemben a férfiaknál ezeket a dolgokat nem tapasztalták ilyen mértékben. A 210 embert vizsgáló tanulmány során kiderült, hogy azoknál a nőknél, akik nem aludtak eleget, nagyobb eséllyel lépett fel valamiféle egészségügyi komplikáció. Íme, 7 fontos dolog, ami az alatt zajlik a testedben, míg alszol:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb cikkekről, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

6. Az alvás szabályozza az anyagcserét

A jó éjjeli alvás, bármilyen hihetetlen is, de szabályozza az anyagcserét és égeti a zsírt. Mégis hogyan? Amikor elegendő mennyiséget alszol, akkor felszabadul egy leptin nevű hormon a testedben. Ez a hormon felelős az édesség utáni sóvárgásért, és a nem megfelelő ételek utáni vágyakozásért. Ha nem alszol eleget, akkor nem képes megfelelően termelődni és dolgozni ez a hormon, így amikor másnap felébredsz, a vércukorszinted szabálytalan. A leptin hiányának hatására csökken a vércukorszint, tehát el kezdesz vágyni az édességekre, a zsíros ételekre és üdítőkre… és minél több cukrot eszel, annál inkább vágysz rá.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL