KÖZÉRZET

6 jele annak, hogy kimerült vagy, nem csupán fáradt

Ha délután 2-kor ásítozol, és már az esti film előzetesénél is leragad a szemed, akkor valószínűleg jól gondolod, fáradt vagy. Ám nagy különbség van a fáradtság és a kimerültség között, és a jelekből nem is mindig nyilvánvaló, hogy épp melyik áll fent. A különbségeket azonban érdemes tudni, mert a kimerülés kifejezetten veszélyes is lehet.

Az alvást gyakran alulértékelik az egészség szempontjából, a következmények azonban végiggyűrűznek az élet minden területén. A kimerültség összefüggésbe hozható az étvágy szabályozásával, a szívbetegségekkel, a gyulladások kialakulásával, emellett 50%-kal nagyobb az esély ilyen állapotban egy vírusos fertőzésre. Ha tehát fáradtnak érzed magad, és az alábbi tüneteket észleled, akkor valójában kimerültségről lehet szó.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

4. Iszonyúan ideges vagy (persze próbálod figyelmen kívül hagyni)

Nem meglepő, hogy maga a stressz sem hagy aludni éjjel, és foglalkozni kell a kimerültség okozta álmatlanság mellett ezzel is. Egy vizsgálat során 2900 férfit és nőt vizsgáltak meg, akiket stressz ért. Tanulmányozták, hogy meddig érintette őket a stressz, mennyire volt súlyos, és hogyan kezelték a nyomást. Egy év elteltével a kutatók úgy látták, hogy akik a stressz miatt rágódtak bizonyos dolgokon, vagy próbálták figyelmen kívül hagyni, magasabb arányban szenvedtek krónikus álmatlanságban, ami heti három átvirrasztott éjjelt jelentett, és ez több mint egy hónapon át tartott. A stressz és a kimerültség egyfajta ördögi kör, de mindenképpen oldanod kell a stresszt.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL