Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

6 étel, mellyel garantáltan elűzheted a stresszt

Szerző:
Szabó Anna
A stressz napjainkban már szinte elkerülhetetlen, hiába az orvosok állandó tanácsa: ne stresszeljünk! Ez a jelenség nagyon rossz hatással van egészségünkre és lelki állapotunkra egyaránt. Sokszor úgy próbálunk védekezni ellene, hogy esztelen habzsolásba kezdünk. A nassolás ilyen időszakokban még hasznos is lehet, de egyáltalán nem mindegy, hogy mit!

 

Gyakran a kalóriabombákhoz nyúlunk, hogyha túl kell vészelnünk egy stresszel telített hetet: tésztákhoz, csokihoz, péksüteményekhez. Úgy érezzük, ezek megnyugtatnak minket, finom ízükkel és telítő hatásukkal. Előfordulhat, hogy egy-két pohár alkohol is lecsúszik, amiről azt hisszük, hogy segítségével egy kis időre elűzzük a feszültség gondolatát is. Azonban ezek az ételek és italok nem fogják megoldani a problémáinkat, a fogyasztás utáni napon ugyanúgy megjelenik majd a stressz, valamint hízás is bekövetkezhet, hogyha gyakran fordulnak meg étrendünkben. Kapjunk be helyettük néhány egészséges, finom és stresszűző falatot, mint például olajos magvakat, vagy egy-két kocka étcsokoládét. Ugyanúgy telítőek, és még a zsírpárnáink sem fognak növekedni ebben a periódusban!

 

 

 

 

Olajos magvak


Magas magnézium, cink, E és B vitamin tartalmuk miatt hatékonyan küzdenek a stressz ellen. Emellett még a vérnyomásra is jó hatással vannak, ezért megelőzik a szívbetegségeket. Viszont egészségességük ellenére se essünk túlzásba a fogyasztásuk terén.

stressz közérzet
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL