KÖZÉRZET

5 ok, hogy miért ne vidd soha az ágyba az okostelefonodat

Az okostelefonok iránti függőség egyre súlyosabb, sokan egyszerűen rosszul érzik magukat, ha nincs velük. A telefonok és a tabletek oly mértékben részévé váltak az életnek, hogy gyakran lefekvés előtt is nehéz megválni tőlük. Valószínűleg úgy véled, semmi extra nincs abban, ha az éjjeliszekrényeden tartod a telefonodat, ám több szempontból befolyásolja az alvást, mint sem gondolnád.

 

Ha szörfözöl a neten, netán játszol a telefonodon, az egyfajta ébresztőóraként hat rád, és emiatt nem tudsz nyugodtan pihenni éjjel. De valószínűleg akkor is ledöbbensz, ha eláruljuk neked, hogy egy nem régiben készült tanulmány szerint, az okostelefonnal rendelkezők 63%-a - a 18-29 közti korosztályt tekintve - aludt valóban a telefonjával vagy tabletjével az ágyában.  A szakértők szerint a krónikus alváshiány sokszor összefüggésbe hozható ezekkel az eszközökkel.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

4. Csökkentsd a sugárterhelést

Nincs közvetlen – bizonyított - kapcsolat a telefonok és a rák kialakulása között, de azért érdemes óvatosnak lenned, mert a telefonok egyfajta nem-ionizáló elektromágneses sugárzást bocsátanak ki, mindez pedig a testedhez, azaz egyes szövetekhez fizikailag közel van. A Nemzetközi Rákkutató Intézet nem régiben végzett tanulmánya szerint, ezek a sugárzások igenis rákkeltőek, és a kockázat annál nagyobb, minél többet van melletted a telefonod. A kockázat azonban minimalizálódik, ha kikapcsolod a WiFi-t – még jobb, ha teljesen kikapcsolod a telefont –, de lássuk be, a legtöbb ember ezzel kapcsolatban nem igazán így gondolkodik, mert az sokszor egész éjjel be van kapcsolva.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL