KÖZÉRZET

5 ok, hogy miért ne vidd soha az ágyba az okostelefonodat

Az okostelefonok iránti függőség egyre súlyosabb, sokan egyszerűen rosszul érzik magukat, ha nincs velük. A telefonok és a tabletek oly mértékben részévé váltak az életnek, hogy gyakran lefekvés előtt is nehéz megválni tőlük. Valószínűleg úgy véled, semmi extra nincs abban, ha az éjjeliszekrényeden tartod a telefonodat, ám több szempontból befolyásolja az alvást, mint sem gondolnád.

 

Ha szörfözöl a neten, netán játszol a telefonodon, az egyfajta ébresztőóraként hat rád, és emiatt nem tudsz nyugodtan pihenni éjjel. De valószínűleg akkor is ledöbbensz, ha eláruljuk neked, hogy egy nem régiben készült tanulmány szerint, az okostelefonnal rendelkezők 63%-a - a 18-29 közti korosztályt tekintve - aludt valóban a telefonjával vagy tabletjével az ágyában.  A szakértők szerint a krónikus alváshiány sokszor összefüggésbe hozható ezekkel az eszközökkel.

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

2. Olvass inkább egy jó könyvet

Mindez nagyon egyszerű, vegyél elő egy jó könyvet Facebook-ozás helyett. És nem, az olvasólámpa fénye messze nem stimulál annyira, mint a digitális kék fény, ezáltal lehetővé teszi a természetes alvást, amikor már elálmosodsz. A regények, vagy a történelmi életrajzok, maga az írott szó az, ami miatt egyszerre egyetlen dologra koncentrálsz, és a könyv bizony nem áraszt el egy halom értesítéssel, amik stimulálják az agyat. Egy nem régiben készült tanulmány kimutatta, hogy ha lefekvés előtt memorizálsz valamit, akkor arra rendkívül jól fogsz emlékezni másnap, emellett a másnapi tanulás és a munkavégzés is nagyszerűen megy majd.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL