KÖZÉRZET

5 jel, hogy a szervezetednek több D-vitaminra van szüksége

A D-vitamin nagyon fontos eleme a mindennapi táplálkozásunknak, ugyanis még a csontozat egészségének megőrzésében is nélkülözhetetlen. Az alábbi tünetek D-vitaminhiányra utalhatnak, ezért, ha ezeket tapasztalod, próbáld meg minél hamarabb pótolni a szervezetedben.

Különböző okai lehetnek annak, hogy miért alacsony a D-vitaminszint a szervezetben. A kor előre haladtával, a szervezet egyre kevésbé képes átalakítani a D-vitamint aktív formájává. Továbbá ha sok időt töltünk a szabadban, akkor a szervezetünk képes D-vitamint termelni, ezért ha inkább otthon tartózkodunk, akkor ez szintén ok lehet a hiányra. Végül a bélrendszer sem képes mindig megfelelően felszívni a D-vitamint, például a Crohn-betegség, a cisztás fibrózis és a cöliákia is befolyásolhatják a D-vitamin megfelelő feldolgozását.

Hát- vagy csontfájdalom

A D-vitamin segít a kalcium felszívódásában. Enélkül nem képes a szervezet a kalciumot felhasználni az erős csontok fenntartásához. A tanulmányok kimutatták, hogy a D-vitaminhiány fájdalmat okozhat a hátban, a csontokban, az ízületekben és a bordákban. Ennek oka a folyamatos csontritkulás.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL