KÖZÉRZET

5 fontos dolog, amiért nem érdemes sűrűn keresztbe tett lábbal ülni

Te is gyakran keresztbe teszed a lábadat? Természetesen nőies megjelenést kölcsönöz ugyan, de az esztétikum mellett sajnos veszélyei is vannak a keresztbe tett lábaknak. Íme, 5 ok, amiért nem érdemes sokáig keresztbe tett lábakkal ücsörögnöd.

 

Miután megismerted, mi az az 5 ok, amiért nem érdemes keresztbe tett lábakkal ülnöd huzamosabb ideig, érdemes felvenned a helyes testtartást. Ülj egyenes háttal, a láb és a térdek legyenek egymáshoz viszonylag közel. Így elkerülheted az alábbi következményeket, emellett érdemes olykor hosszabb sétákat is tenned.

Főként a nők azok, akik hajlamosak órákon át keresztbe tett lábakkal ücsörögni, pláne hogy a számítógéppel való munkafolyamatok közben, és a telefon nyomkodása alatt el is feledkezhetsz magadról. Emiatt észrevétlenül eltölthetsz akár hosszú órákat is kényelmetlen pozitúrákban. Próbálj meg fizikailag aktívabb lenni, és odafigyelni tudatosan arra, hogy helyes testtartást vegyél fel ülés közben – így sok fellépő egészségügyi probléma elkerülhető.

{KEPGALERIA}

3. Magas vérnyomás

Biztosan észrevetted már, hogy amikor az orvos a vérnyomásodat méri, megkér, hogy a lábaidat tedd keresztbe és a karjaidat pedig kényelmesen helyezd el a karfán. Ez ugyanis normalizálja a vérnyomást. Azonban ha túl sokszor teszed keresztbe a lábaidat, az kis mértékben ugyan, de megemelheti a vérnyomást.
Ha kis ideig van keresztben a lábad, az nem okoz gondot, de huzamosabb időn át ne ülj keresztbe tett lábakkal, mivel túl sok vér pumpálódhat a szívbe, emellett mélyvénás trombózis is kialakulhat, vagy épp vérrög képződhet.

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL