Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 dolog, ami árthat az egészséges alvásnak - Így kerüld el ezeket!

Szerző:
Szabó Anna
Sok tanulmány kimutatta, hogy egy 18 és 60 év közötti felnőtt napi alvásmennyisége minimum 7 óra, az optimális egészséges és jó közérzet érdekében. Aki ennél kevesebbet alszik, fokozottan növeli a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, úgymint cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegségek, agyvérzés és mentális stressz.

 

Rengeteg tanulmány szól erről, mégis sokan még mindig nem figyelnek erre a problémára igazán. Persze, ez annak is köszönhető, hogy nincs annyira szélesen lekommunikálva, hogy maga az alváshiány milyen gondokat okozhat, szemben például a dohányzással. Sajnos azonban sokszor ebben te is hibás vagy, mikor minden mást fontosabbnak tartasz az alvásnál, ezért megmutatjuk, mi az az 5 dolog, ami megzavarhatja az egészséges alvást, és hogyan tehetsz ellene:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

5.    Probléma: a partneredtől nem tudsz aludni

Biztosan sokan bólogatnak most ennek olvastán, hiszen sokak párja forgolódik éjjelente vagy éppen horkol, ami zavaró lehet. Ha emellé az egyikük korán kelő, a másik pedig éjjeli bagoly, tovább nehezíti a dolgot. Az orvosok ezt szakkifejezéssel úgy mondják: „alvási összeférhetetlenség”.

Megoldás: próbáld meg a mögöttes problémát, azaz az „alvási összeférhetetlenséget” kezelni. Ha egy adott orvosi állapot az oka az alvási inkompatibilitásnak, akkor kapsz rá gyógyszert vagy éppen valamilyen neurológiai kezelést. Ha azonban egyikőtök reggeli, a másik fél pedig éjszakai típus, akkor kompromisszumra van szükség. Egyeztessétek egymás között az alvási szokásaitokat, és így már minden rendben lesz.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL