KÖZÉRZET

5 dolog, ami árthat az egészséges alvásnak - Így kerüld el ezeket!

Sok tanulmány kimutatta, hogy egy 18 és 60 év közötti felnőtt napi alvásmennyisége minimum 7 óra, az optimális egészséges és jó közérzet érdekében. Aki ennél kevesebbet alszik, fokozottan növeli a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, úgymint cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegségek, agyvérzés és mentális stressz.

 

Rengeteg tanulmány szól erről, mégis sokan még mindig nem figyelnek erre a problémára igazán. Persze, ez annak is köszönhető, hogy nincs annyira szélesen lekommunikálva, hogy maga az alváshiány milyen gondokat okozhat, szemben például a dohányzással. Sajnos azonban sokszor ebben te is hibás vagy, mikor minden mást fontosabbnak tartasz az alvásnál, ezért megmutatjuk, mi az az 5 dolog, ami megzavarhatja az egészséges alvást, és hogyan tehetsz ellene:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

5.    Probléma: a partneredtől nem tudsz aludni

Biztosan sokan bólogatnak most ennek olvastán, hiszen sokak párja forgolódik éjjelente vagy éppen horkol, ami zavaró lehet. Ha emellé az egyikük korán kelő, a másik pedig éjjeli bagoly, tovább nehezíti a dolgot. Az orvosok ezt szakkifejezéssel úgy mondják: „alvási összeférhetetlenség”.

Megoldás: próbáld meg a mögöttes problémát, azaz az „alvási összeférhetetlenséget” kezelni. Ha egy adott orvosi állapot az oka az alvási inkompatibilitásnak, akkor kapsz rá gyógyszert vagy éppen valamilyen neurológiai kezelést. Ha azonban egyikőtök reggeli, a másik fél pedig éjszakai típus, akkor kompromisszumra van szükség. Egyeztessétek egymás között az alvási szokásaitokat, és így már minden rendben lesz.

 

 

Szólj hozzá Te is !
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL