KÖZÉRZET

5 dolog, ami árthat az egészséges alvásnak - Így kerüld el ezeket!

Sok tanulmány kimutatta, hogy egy 18 és 60 év közötti felnőtt napi alvásmennyisége minimum 7 óra, az optimális egészséges és jó közérzet érdekében. Aki ennél kevesebbet alszik, fokozottan növeli a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, úgymint cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegségek, agyvérzés és mentális stressz.

 

Rengeteg tanulmány szól erről, mégis sokan még mindig nem figyelnek erre a problémára igazán. Persze, ez annak is köszönhető, hogy nincs annyira szélesen lekommunikálva, hogy maga az alváshiány milyen gondokat okozhat, szemben például a dohányzással. Sajnos azonban sokszor ebben te is hibás vagy, mikor minden mást fontosabbnak tartasz az alvásnál, ezért megmutatjuk, mi az az 5 dolog, ami megzavarhatja az egészséges alvást, és hogyan tehetsz ellene:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

3.    Probléma: nyugtalanul alszol éjjelente

Az álmatlanság egyik formája, ha éjjel folyton felébredsz. Bár nem mindenki szenved ettől még álmatlanságban, de rengeteg okból lehet ez. Például okozhatja a magas zsírtartalmú étrend, alkoholfogyasztás lefekvés előtt, a stressz vagy izomfájdalmak.

Megoldás: táplálkozz egészségesen és ne egyél lefekvés előtt. Nagy kihívás meghatározni ugyanis, hogy mi is okozza az álmatlanságot. Csak sovány fehérjét és összetett szénhidrátokat fogyassz lefekvés előtt már, ezek ugyanis stimulálják az agy egyes neurotranszmittereit, amitől pihentetőbb lesz az alvás. Ha megérted magát ezt a folyamatot, akkor egy kicsit könnyebb lesz a dolog. Ha mégsem javul a helyzet, akkor igyekezz beiktatni egy napi rutint.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL