Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

5 dolog, ami árthat az egészséges alvásnak - Így kerüld el ezeket!

Szerző:
Szabó Anna
Sok tanulmány kimutatta, hogy egy 18 és 60 év közötti felnőtt napi alvásmennyisége minimum 7 óra, az optimális egészséges és jó közérzet érdekében. Aki ennél kevesebbet alszik, fokozottan növeli a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát, úgymint cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegségek, agyvérzés és mentális stressz.

 

Rengeteg tanulmány szól erről, mégis sokan még mindig nem figyelnek erre a problémára igazán. Persze, ez annak is köszönhető, hogy nincs annyira szélesen lekommunikálva, hogy maga az alváshiány milyen gondokat okozhat, szemben például a dohányzással. Sajnos azonban sokszor ebben te is hibás vagy, mikor minden mást fontosabbnak tartasz az alvásnál, ezért megmutatjuk, mi az az 5 dolog, ami megzavarhatja az egészséges alvást, és hogyan tehetsz ellene:

{KEPGALERIA}

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

2.    Probléma: hirtelen felébredsz, mielőtt az ébresztő megszólal

A cirkadián ritmus, azaz az ébrenlét és az alvás ciklusa, egy berögzült szokás mindenkinél. A fény és a zaj zavaró lehet, de ha ezeket kiiktatod, akkor is felébredhetsz csak úgy. Egy példa: felébredsz az ébresztő megszólalása előtt egy órával, és úgy érzed, már nincs értelme visszaaludni, vagy éppen nem is tudnál. Még mindig fáradt és kába vagy, de már nem mehetsz vissza aludni egy nagyot.

Megoldás: iktass be rendszeres alvási ütemtervet. Az alvás és ébrenlét bizony egy mélyen gyökerező szokás. A korán kelőknek, és azoknak, akik hajlamosak már az ébresztő előtt felébredni, nem könnyű ezt a problémát leküzdeniük. Azonban segíthet az, ha már nem stimulálod az agyadat lefekvés előtt semmivel, és korábban lefekszel. Kerüld a környezeti fényt, és tegyél be füldugót, hogy a reggeli zajokat ne halld, illetve, ha szükséges, vegyél maszkot, hogy a reggeli fény se ébresszen fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL