Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

11 tipp a mély alvásért - Aludj úgy, akár egy kisbaba!

Szerző:
Szabó Anna
Az alvás bizony létfontosságú az ember számára, a megfelelő pihenés elengedhetetlen a szervezet működéséhez. Ám elég egy éjjel megivott koktél, vagy a túl sok tévézés, netán rossz alvási szokások, és máris álmatlanul forgolódsz egész éjjel. Most mutatunk néhány remek trükköt, amely segítségével frissen ébredhetsz reggel, a nappal produktívan telik, az éjjeli alvás pedig valóban pihentető lesz.

.

 

 

3. Válaszd ki a számodra megfelelő pozíciót

Ha oldalt szeretsz aludni, akkor próbálj meg inkább a baloldalon aludni a jobb helyett – javul az emésztés és a vérkeringés. A háton alvás problémákat okozhat a horkolás esetében, mivel a gravitáció miatt a nyelved hátracsúszik a torkodra. Ezért ez a pozíció nem ajánlott az alvási apnoéban szenvedőknek.

A hason alvás nem a legjobb ötlet, egyesek a legrosszabb testhelyzetnek is tekintik. Kiegyenesíti ugyanis a gerinc természetes görbületét, ami derékfájáshoz vezethet. ha egész éjjel így alszol, a fejed az egyik oldalra van fordítva végig, és ez a nyak izmait is feszíti. Ha ez a kedvenc alvási pózod, akkor helyezz el a tested egyes része alatt is párnákat.

közérzet egészség alvás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL