Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
KÖZÉRZET

10 rejtett szorongást kiváltó ok, amit érdemes elkerülnöd - Most jól figyelj!

Szerző:
Szabó Anna
Úgy tűnik, a szorongás egyfajta univerzális állapot, rengetegen szenvednek tőle. A közösségi hálónak köszönhetően sikerült kialakítani egy olyan állapotot, amikor éjjel-nappal folyamatos kapcsolatban vagyunk mindennel és mindenkivel. Sokak számára ez iszonyatos nyomás; és őrülten próbálják kihasználni ezt a mindent átívelő kapcsolati rendszert, de mindez csak súlyosbítja a problémát.

Úgy érzed, mintha suttogna mögötted valaki. Minden érzésed ismeri, és felhasználja ellened. Ekkor már csak ezt a hangot hallod a szobádban, és ez lesz a leghangosabb. Az egyetlen, amit hallasz.” – Ismeretlen szerző.

Azzal mindenki tisztában van, hogy a megelőzés a legjobb gyógymód, főleg a mentális gondok esetén. Először mindig azt kell megérteni, mi váltja ki az adott állapotot, és ez milyen tünetekkel jár együtt. Ha ez meg van, akkor az esetek túlnyomó részében drasztikusan csökkennek is a tünetek, és megszűnik maga a rossz állapot is. Az alábbiakban felsorolunk 10 olyan okot, ami szorongást válthat ki belőled. Ám, ha tudatosan odafigyelsz ezekre, akkor talán elkerülheted a szorongást.

 

 

1. Alkohol

Az alkoholfogyasztás maga a 22-es csapdája. Ha valamiféle stresszes helyzetbe kerülsz, az italhoz nyúlsz, ami miatt még inkább szorongsz. Az alkohol ugyanis csak pillanatnyilag segít, aztán már csak katalizátorként működik. Így éppen azt éred el, hogy ha iszol, utána még inkább szorongani fogsz. Találj más, konstruktív megoldást a szorongás kezelésére, és ha ez nem megy, akkor fordulj orvoshoz inkább.

stressz közérzet szorongás
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL