GYERMEK

"Unjuk, hogy nem vesznek minket komolyan!" - Alfa generációs gyerekek mondják el a véleményüket

Szerző:
Szabó Anna
A felnőttek gyakran írják le az Alfa generációt tiszteletlennek és elkényeztetettnek. Most ők maguk mondják el, miben tévednek velük kapcsolatban.

"Oké, valóban sok időt töltök az iPademen és a mobilomon. De amikor szép az idő, még mindig jobban szeretek a strandon lenni vagy az erdőben sétálni. 
Hálás vagyok és boldog vagyok, hogy a mai biztonságos és digitalizált világban ennyi a lehetőség. Nem szívesen cserélnék helyet azokkal a gyerekekkel, akik a második világháború alatt nőttek fel. és osszant, amikor a felnőttek azt mondják nekem: 'Nekünk régen nem volt ilyenünk! Az a baj, hogy túl jó dolgod van!' Nem a mi hibánk, hogy ebbe az időszakba születtünk" - vélekedik a 13 éves Alan.

Ezzel Amy is egyetért: "Nem hiszem, hogy tiszteletlenek lennénk a felnőttekkel szemben. Én nem ezt látom ezt egyik osztálytársamtól sem. Idegesít, hogy amikor a felnőttekkel beszélek, gyakran nem hallgatnak meg és nem vesznek komolyan." 

Amy számára emellett fontos a környezetvédelem is: ragaszkodik hozzá, hogy csak akkor legyen felkapcsolva a villany, amikor szükséges, hogy ne használjunk túl sok áramot.

"Az osztálytársaim is ezt teszik. Szerintem a mi generációnk példamutató" - vélekedik.

A 12 éves Livio hozzáteszi: "A digitális médiának köszönhetően sokkal függetlenebbek és tájékozottabbak vagyunk, mint a korábbi generációk, hiszen minden információ hozzáférhető a számunkra."

alfa generáció gyerekek digitalizáció klímavédelem
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL