GYERMEK

Tanítsd meg a gyermekedet arra, hogyan őrizheti meg a személyes életterét

Sokak számára a személyes tér ijesztő és nagyrészt feltáratlan téma. Tiszteletben kell tartanunk egy személy belső láthatatlan kis világát? Milyen közel engedhet magához valakit a gyermek? Nehéz megválaszolni ezeket a kérdéseket, és megoldást találni rájuk, különösen akkor, ha gyerekkorunkban erről senki sem beszélt nyíltan velünk.

 

A személyes tér lenyűgöző dolog, ám amikor egy szülő ki akarja fejteni ennek fontosságát, gyakran nehézségekbe ütközik, mert nem tudja, hol is kezdje. Ez egy bonyolult téma, mert sokan nem tudják, hogyan is lehetne megközelíteni.

 

 

 

Ismerősök


Ez a kör a távolabb álló embereket foglalja magába, akiknek „messziről integetünk”: olyan felületes ismerősök, akik nem játszanak szerepet az életünkben. Ilyen például a többi gyermek a környéken, a sportban a csapattársak, netán a barátok szülei. A szülők feladata az, hogy elmagyarázzák a gyermeknek a társadalmi normákat, hogyan viselkedjenek a különböző ismerősökkel, és milyen biztonsági szabályokat érdemes figyelembe venniük. Minden gyereknek meg kell tanulnia, mi a különbség a közeli barátok között, és aközött, hogy valakivel csupán pár mondatot vált. A kicsinek tisztában kell lennie azzal, hogy a kellő távolságot mindig érdemes betartani.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL