Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GYERMEK

Hamis apák gyűjtenek be évente többmillió eurót

Szerző:
Szabó Anna
A "hamis" apák és családtagjaik évente több millió eurónyi adópénzt gyűjtenek be Németországban. És ez szisztematikus: évtizedek óta működnek a csalók hálózatai. Az ok egy végzetes joghézag, amit a jelek szerint senki sem vesz komolyan.

A Jonathan A. körüli csalási botrány nagy hullámokat keltett a médiában. A nigériai migrációs háttérrel rendelkező német évente több százezer euró szociális juttatásban részesül az állítólagos gyermekei és anyjuk számára. Jonathan A. azonban valójában nem az apja ezeknek a gyerekeknek. 

Jonathan immár 94 fős családja évente több mint 1,5 millió euróba kerül Németországnak - és így a német adófizetőknek.

A Jonathan A. körüli botrány nem egyedi eset. Az ő története példaértékű Németországban az apasági igazolásokkal való visszaélésekre, amelyek a bűnszövetkezetek módszerei közé tartoznak. Évtizedek óta léteznek teljes hálózatok, amelyek nagyüzemi szinten kaszálnak a fiktív apasági igazolásokon. Szakértői becslések szerint az elmúlt években több tízezer esetről volt szó, és a be nem jelentett esetek száma pedig még ennél is magasabb.

A hamis apaság hógolyóhatása

A rendszer a következőképpen működik: a bandák megkeresik a rászoruló németeket, például hajléktalanokat, és jelentős, 5 és 20 ezer euró közötti készpénzfizetést ajánlanak nekik. A feltétel: el kell ismerniük az apaságot egy külföldi anyától származó gyermek esetében. Ha az üzlet létrejön, a külföldi nő automatikusan hozzáfér a német szociális ellátásokhoz, az elismert gyermek pedig megkapja a német állampolgárságot. Cserébe az anyának több ezer eurós "prémiumot" kell fizetnie a bűnügyi közvetítőknek.

Ezek az apasági elismerések aztán hólabdaeffektushoz vezetnek, mivel az anya Németországban jogosulttá válik a szociális juttatásokra saját maga és valamennyi gyermeke számára. Ily módon egész családok kerülnek be a német jóléti rendszerbe. Átlagosan apánként egyszerre öt fő, ami a németeknek évente összesen ötmillió euróba kerül. 

 

 

csalás németorszá németország apa hamis csaló adó
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL