GYERMEK

3 hasznos nyári tábor

Melyek azok a nyári táborok, amelyekben nemcsak jól szórakoznak a gyerekek, de hasznos tudással gazdagodhatnak általuk? Ezekből válogattunk.

Ha nyári táborokon gondolkodunk, sok szempontot kell figyelembe vennünk: a napközis vagy bentlakásos gyermekfelügyelet biztosításán túl megfelelő időpontot kell találnunk, ami nem esik egybe a családi nyaralással, valamint olyan témát választanunk, amely érdekli a gyer-mekünket, ráadásul az sem utolsó szempont, ha az ott szerzett ismereteket a mindennapok-ban, az iskolában és/vagy a továbbtanulás során is hasznosítani tudja. Az alábbiakban aján-lunk három olyan gyerektábort, amelyeket akár befektetésként is felfoghatunk.
 


 

Angoltábor


Az angoltáborokban intenzív, beszédközpontú képzésben részesülnek a diákok. Érdemes olyan tábort keresnünk, amelyet anyanyelvi beszélő tart – ha nem tud magyarul, illetve ha a diá-kok a világ minden tájáról érkeznek, a résztvevők tudásszinttől függetlenül rá lesznek kény-szerülve arra, hogy angolul fejezzék ki magukat, egy egyhetes táborban pedig akkora fejlő-dés is elérhető, mint egy iskolai tanév alatt. A táborok többségébe általános iskolások is je-lentkezhetnek.Programozótábor


A programozótábort főleg azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik a felsőfokú tanulmányaikat ebben az irányban szeretnék folytatni. Vannak olyan gyerekek, akik már az általános iskola óta tudják, mi érdekli őket, az IT pedig tipikusan olyan terület, amely folyamatos fejlődik, változik. Az iskolai számítástechnika-órák sajnos nem képesek naprakész ismereteket nyújta-ni, ellentétben egy tematikus táborral, ahol a diákok több programnyelvvel és szoftverrel ismerkedhetnek meg.


 

Gazdasági tábor


Nem gyakori, hogy gazdasági tábort hirdetnek, holott az egyik leghasznosabb program: ha-bár a gazdaság és a pénzügyi kérdések elválaszthatatlanok az életünktől, az a tapasztalat, hogy mégsem tudatosítják eléggé a gyerekekben a fontosságukat. Legyen szó a zsebpénz beosztásáról, a hitelek feltételrendszeréről vagy az infláció, továbbá a gazdasági válság okai-ról, sokak számára homályos foltokkal egyenlők a monetáris kérdések – a szülőkön kívül az iskolai oktatás is hasonlóképp kezeli a témát, épp ezért nem árt, ha a gyerekek szakértőktől szereznek pénzügyi tudatossági ismereteket.


A PEOPLE TEAM Alapítvány brókerek és tőzsdecápák táborába 13 és 17 év közötti fiatalokat várnak. A Magyar Nemzeti Bank támogatásával megvalósuló kecskeméti táborban fiatal egyetemisták és gazdasági szakemberek vezetnek be többek között az adózás, a tőzsde és a vállalkozások rejtelmeibe, így a tábor nemcsak azoknak a középiskolásoknak praktikus, akik előre szeretnék tudni, hogyan gazdálkodják ki minden hónapban az albérletre szánt pénzt, de azoknak is, akiknek már megfogalmazódott a fejükben egy startup gondolata. Hogyan csinál-ták mások? – kérdezhetik, és olyanoktól kapnak válaszokat, akiknek bejött a cégalapítás, és a saját bőrükön tapasztalták meg ennek minden előnyét és hátrányát. A PT gazdasági tábora három egyhetes turnusban, 2022. július 24. és augusztus 13. között érhető el bejárós és ot-talvós változatban. A reggeltől kora délutánig tartó tematikus foglalkozásokat követően édes a pihenés, ám a gyerekek sosem unatkoznak, hiszen programok tucatjai közül választhatnak szabadon, és a többi tábori tematika résztvevőjével is összeismerkedhetnek: az 1991 óta tá-boroztató alapítvány a 7 és 17 év közötti diákokat idén 17-féle szekcióval várja, amelyek kö-zött a fentebb említett táborok (angol- és programozótábor) is megtalálhatók. Árak, témák, jelentkezési lap… ezek mind elérhetők a PT honlapján.
 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL