Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GYERMEK

10 gyermekkori betegség, melyet minden szülőnek ismernie kell

Szerző:
Szabó Anna
Amikor egy gyermek valamilyen vírus tüneteit produkálja, és lázas, a legtöbbszülő lázcsillapítót alkalmaz. Nem tudják, hogy sokszor nem egyszerű megfázás áll a tünetek hátterében. Gyermekeik egészségé érdekében, a szülőknek fel kell tudniuk ismerni bizonyos betegségek tüneteit, ezért készítettünk egy listát, mely alapján megállapítható, hogy milyen betegségről lehet szó, és mit kell tenni.

{KEPGALERIA}

Fenti felsorolás kizárólag tájékoztató jellegű, nem helyettesítheti az alapos orvosi vizsgálatokat, és szakvéleményt! Vigyázzunk a gyermekekre, és fordítsunk nagy figyelmet a tüneteikre. Abban a pillanatban, ahogy valami rendelleneset észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz, és ne házilag próbáljunk megoldást találni!

 

Krupp


Megfázásra hasonlító tünetei:

• gyengeség
• láz
• rossz közérzet


Megkülönböztető tünetek

• csúnya köhögés
• duzzadt torok


Kialakulhat egy sima megfázás mellett. Amikor a vírus bejut a felső légutakba, bejuthat az alsóba is, és a torok duzzanatát okozza. A duzzanat összehúzza a torkot, és a gyermeket köhögésre készteti. A köhögés olyan, mint a kutyaugatás, a légzés hangos és nehéz. Gyanú estén azonnal hívni kell a mentőt, mert ha a gyermek nem kap időben segítséget, a légutak teljesen elzáródhatnak. Fontos megjegyezni, hogy nagyon gyorsan kifejlődik a krupp, végzetes lehet a késlekedés.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL