GYERMEK

10 gyermekkori betegség, melyet minden szülőnek ismernie kell

Amikor egy gyermek valamilyen vírus tüneteit produkálja, és lázas, a legtöbbszülő lázcsillapítót alkalmaz. Nem tudják, hogy sokszor nem egyszerű megfázás áll a tünetek hátterében. Gyermekeik egészségé érdekében, a szülőknek fel kell tudniuk ismerni bizonyos betegségek tüneteit, ezért készítettünk egy listát, mely alapján megállapítható, hogy milyen betegségről lehet szó, és mit kell tenni.

{KEPGALERIA}

Fenti felsorolás kizárólag tájékoztató jellegű, nem helyettesítheti az alapos orvosi vizsgálatokat, és szakvéleményt! Vigyázzunk a gyermekekre, és fordítsunk nagy figyelmet a tüneteikre. Abban a pillanatban, ahogy valami rendelleneset észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz, és ne házilag próbáljunk megoldást találni!

 

Skarlát


Megfázásra hasonlító tünetei:

• torokfájás
• láz
• gyengeség


Megkülönböztető tünetek:

• apró, vörös kiütések


A skarlát elsősorban a csecsemőknél jelentkezik. A betegség megfázással kezdődik, majd nem sokkal ezután megjelennek az apró kiütések. Fontos, hogy a kiütések nem jelennek meg az orron vagy az ajkakon. Nagyon fontos az antibiotikumos kezelés, a belső szerveket érintő szövődmények elkerülése érdekében.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL