Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GYERMEK

10 gyermekkori betegség, melyet minden szülőnek ismernie kell

Szerző:
Szabó Anna
Amikor egy gyermek valamilyen vírus tüneteit produkálja, és lázas, a legtöbbszülő lázcsillapítót alkalmaz. Nem tudják, hogy sokszor nem egyszerű megfázás áll a tünetek hátterében. Gyermekeik egészségé érdekében, a szülőknek fel kell tudniuk ismerni bizonyos betegségek tüneteit, ezért készítettünk egy listát, mely alapján megállapítható, hogy milyen betegségről lehet szó, és mit kell tenni.

{KEPGALERIA}

Fenti felsorolás kizárólag tájékoztató jellegű, nem helyettesítheti az alapos orvosi vizsgálatokat, és szakvéleményt! Vigyázzunk a gyermekekre, és fordítsunk nagy figyelmet a tüneteikre. Abban a pillanatban, ahogy valami rendelleneset észlelünk, azonnal forduljunk orvoshoz, és ne házilag próbáljunk megoldást találni!

 

Szamárköhögés


Megfázásra hasonlító tünetei:

• torokfájás
• láz
• orrfolyás


Megkülönböztető tünetek:

• csúnya köhögés
• hányás


Az orvos sem mindig képes felismerni az első pillanatban, így a gyermeket egyszerű megfázás elleni gyógyszerekkel kezelik. Kezdetben segíthet, de aztán megjelenik a jellegzetes köhögés, mely a betegség első nyilvánvaló tünete. A köhögési rohamoknak a hányás vethet véget. Fontos, hogy minél hamarabb felkeressük újra az orvost.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL