GASZTRO

Zsályamártás

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma
1 kávéskanál őrölt zsálya
1 kis csokor vegyes fűszernövény
2 dl fehérbor
4 dl borjúalaplé (helyettesítheted másféle alaplével)
1 kávéskanál sűrített paradicsom
30 g liszt
60 g vaj
2 darab paradicsom
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
5 zsályalevél
Só, bors

 

Elkészítése:

1. 5 dl szószhoz hámozz meg és vágj apróra 2 hagymát. Azután adj hozzá 1 kávéskanál őrölt zsályát, 1 kis csokor vegyes fűszernövényt és 2 dl száraz fehérbort. Forrald fel és párologtasd az egészet körülbelül 10 percen keresztül.

2. Önts hozzá 4 dl borjúalaplét és 1 kávéskanál sűrített paradicsomot. Főzd a mártást nagyon lassan forrva 15 percig, tetejéről merőkanállal leszedve a zsírt.

3. Egy másik lábasban melegíts 2 percig 30 g lisztet és 60 g vajat. Azután öntsd ezt a keveréket a forró szószba, erőteljes kevergetés közben.

4. Szűrd le a mártást egy másik edényben, és adj hozzá 2 hámozott, kimagozott és összezúzott paradicsomot, 1 evőkanál apróra vágott petrezselymet és 5, csíkokra vágott zsályalevelet. Fűszerezd újra sóval és borssal.

5. Tálald a zsályamártást forrón, sertésbordával, sülttel vagy grillezett hússal.


 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL