Káposzta, só és türelem - ez minden, amire a savanyú káposztához szükséged van. A légmentesen lezárt edényben, a sós páclében a káposzta erjedni kezd, amely folyamat több hétig tart. Ennek köszönhetően a savanyú káposzta számos jó baktériumot tartalmaz, és hosszú ideig eltartható.
A savanyú káposzta története
A savanyú káposzta tipikusan német eledelnek számít, bár az erjesztett káposzta máshol is szerepel az étlapon, Koreában például, ahol a zöldség kimchi néven ismert. A savanyú káposztát valószínűleg valószínűleg Kínában állították elő először, a mongolok állítólag Ázsiából hozták Európába a 13. században.
Vitaminszállító
A 18. század végén a savanyú káposzta a tengerészek körében is nagyon népszerű volt, mivel ők gyakran szenvedtek skorbutban, egy olyan betegségben, amely a súlyos C-vitamin hiánytól alakul ki. Hamar kiderült, hogy a zöldségek fogyasztása segít legyőzni a skorbutot. Ennek oka az volt, hogy - mint ma már tudjuk - a savanyú káposzta telis-tele van C-vitaminnal.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMennyei spagetti és spenót timbale - Gyors és egészséges!
A timbale forma egy dobfajtáról kapta a nevét, amely magas oldalú, enyhén kúpos aljú és zárt végű. Másrészről egy francia étel, am...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK