Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Miért imádjuk a savanyúkáposztát?

Szerző:
Szabó Anna
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmiszer savanyú káposztáról!

Káposzta, só és türelem - ez minden, amire a savanyú káposztához szükséged van. A légmentesen lezárt edényben, a sós páclében a káposzta erjedni kezd, amely folyamat több hétig tart. Ennek köszönhetően a savanyú káposzta számos jó baktériumot tartalmaz, és hosszú ideig eltartható.

A savanyú káposzta története

A savanyú káposzta tipikusan német eledelnek számít, bár az erjesztett káposzta máshol is szerepel az étlapon, Koreában például, ahol a zöldség kimchi néven ismert. A savanyú káposztát valószínűleg valószínűleg Kínában állították elő először, a mongolok állítólag Ázsiából hozták Európába a 13. században.

Vitaminszállító

A 18. század végén a savanyú káposzta a tengerészek körében is nagyon népszerű volt, mivel ők gyakran szenvedtek skorbutban, egy olyan betegségben, amely a súlyos C-vitamin hiánytól alakul ki. Hamar kiderült, hogy a zöldségek fogyasztása segít legyőzni a skorbutot. Ennek oka az volt, hogy - mint ma már tudjuk - a savanyú káposzta telis-tele van C-vitaminnal.

 

savanyúkáposzta egészség szuperélelmiszer
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL