Szabó Anna
Káposzta, só és türelem - ez minden, amire a savanyú káposztához szükséged van. A légmentesen lezárt edényben, a sós páclében a káposzta erjedni kezd, amely folyamat több hétig tart. Ennek köszönhetően a savanyú káposzta számos jó baktériumot tartalmaz, és hosszú ideig eltartható.
A savanyú káposzta története
A savanyú káposzta tipikusan német eledelnek számít, bár az erjesztett káposzta máshol is szerepel az étlapon, Koreában például, ahol a zöldség kimchi néven ismert. A savanyú káposztát valószínűleg valószínűleg Kínában állították elő először, a mongolok állítólag Ázsiából hozták Európába a 13. században.
Vitaminszállító
A 18. század végén a savanyú káposzta a tengerészek körében is nagyon népszerű volt, mivel ők gyakran szenvedtek skorbutban, egy olyan betegségben, amely a súlyos C-vitamin hiánytól alakul ki. Hamar kiderült, hogy a zöldségek fogyasztása segít legyőzni a skorbutot. Ennek oka az volt, hogy - mint ma már tudjuk - a savanyú káposzta telis-tele van C-vitaminnal.
OLVASS TOVÁBB!
A kolbász lelke: mindent a bélről
A kolbászkészítés egyik legnélkülözhetetlenebb eleme a megfelelő bél kiválasztása. Legyen szó házi vagy ipari gyártásról, ez az a...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK