Hozzávalók
- 1 nagyobb sárgadinnye
- 4-5 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl édes fehérbor
- 2 dl víz
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 2 dl tejszín
- őrölt fahéj
- reszelt narancshéj (el is hagyható)
- 3-4 db szegfűszeg
Elkészítés
A sárgadinnyét vágjuk félbe, magozzuk ki, majd a vájjunk ki belőle kisebb golyókat. A kivájt golyókat tegyük félre, a maradék dinnyét pedig vágjuk kisebb darabokra.
Egy edénybe tegyük bele a mézet, és folyamatosan kevergetve kezdjük el karamellizálni. Néhány perc után adjuk hozzá a feldarabolt sárgadinnyét, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a borral, és a vízzel. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, adjuk hozzá a szegfűszeget és a vaníliás cukrot, és főzzük puhára. Amikor a dinnye már teljesen megpuhult (kb. 20 percig főzzük) vegyük ki belőle a szegfűszeget, és botmixerrel pépesítsük.
A pudingport keverjük simára a tejszínnel, és állandó kevergetés mellett, csorgassuk bele a forrásban lévő levesbe, majd tegyük bele az előzőleg félretett dinnyegolyókat is. Pár percig kevergetve főzzük tovább, hogy a leves kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki teljesen. Közben süssük meg a fahajas csigákat.
Egy csomag előnyújtott leveles tésztát szórjunk meg kristálycukorral összekevert fahéjjal, csavarjuk fel, éles késsel szeleteljük fel, majd a csigákat tegyük sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kicsit távolabb. Helyezzük be a forró sütőbe, és pár perc alatt süssük szép aranybarnára, ropogósra.
Tálaláskor merjük a lehűtött krémlevest tányérokba, majd a frissen kisült fahajas csigákkal kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
Krumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
GASZTROBienvenidos a México - Avagy a legfantasztikusabb mexikói ételek
Mexikó kulináris világa igen híres tradicionális ételeiről. A mexikói ételek egyszerűek és egyben nagyszerűek is! Mi jut egyből esz...
GASZTROFlan - mexikói puding - Egyszerű és könnyed desszert
A Flan egy tradicionális mexikói desszert, melynek számos verziója van. Ennek a receptnek előnye, az egyszerűsége, ezért, ha még soha ne...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK