Szabó Anna
{KEPGALERIA}
Limoncello (citromos likőr)
Hozzávalók
10 db citrom
5 dl 40 %-os alkohol
35 dkg cukor
3,5 dl víz
Elkészítés
Először is mosd meg a citromokat, majd reszeld a héját, ügyelve, hogy a fehér, kesernyés részből ne jusson bele. Tedd a héjat egy üvegedénybe, öntsd rá az alkoholt, és frissen tartó fóliával lefedve hagyd egy hétig pihenni.
Miután letelt az idő, egy szűrőt boríts be gézzel, és azon keresztül folyasd át egy tiszta edénybe.
Forrald fel a vizet a cukorral, és még mérsékelt lángon lobogtasd 5 percig. Ha kihűlt a szirup, öntsd hozzá a citromos alkoholhoz, és ismét jöhet a tetejére a fólia.
Még egy hét pihenő következik és újabb szűrés. Immáron mehet egy likőrös üvegbe az italunk, melyet még 40 napig érlelni kell.
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK