Hozzávalók:
50dkg eper (lehet földi is)
10dkg porcukor
2csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
50dkg mascarpone sajt
125ml tejszín
Elkészítése:
1. Néhány szemet félreteszünk, és apró kockára vágunk. A maradék eperből botmixerrel pürét készítünk.
2. A tejszínt habbá verjük, és a simára elkevert mascarponéhez adjuk, majd összedolgozzuk.
3. Hozzáadjuk az eperpürét, és az eperkockákat, a citromlét, a cukrot, a vaníliás cukrot, és jól elkeverjük. Fogyasztás előtt fél órára a fagyasztóba tesszük.
Beküldte: Kosztelnik Lászlóné
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK