Hozzávalók:
Friss, fölaprított petrezselyem 50 ml
Méz 30 ml
Szójaszósz 30 ml
Fokhagymagerezd, átpréselve 2 db
Friss, hámozott, lereszelt gyömbér 5 ml
Kínai ötfűszer-keverék 2 ml
Szűzpecsenye, 6 mm széles karikákra vágva 340 g
Olaj a sütéshez 15 ml
Friss, vegyes zöldsaláta 1 l
Kígyóuborka fölszeletelve 250 ml
Újhagyma, vékonyra karikázva 250 ml
Retek, fölszeletelve 250 ml
Vizigesztenye-konzerv, leöntve 227 ml
A dresszinghez:
Olaj a sütéshez 60 ml
Fehér ecet 30 ml
Cukor 2 ml
Öröltbors 2 ml
Kínai ötfűszer-keverék 2 ml
Só egy csipet
Az első hat hozzávalót keverd össze egy közepes tálban. És add hozzá a szűzpecsenyét. Addig kevergesd, amíg a húsdarabkákat nem fedi be rendesen. Forrósíts fel egy wokot, vagy nagyobb serpenyőt, közepes tűzön, de nagyon forróra. Tedd bele az olajat és a sertéshúsos keveréket. Kevergetve süsd 3-5 percig, amikor a hús már nem rózsaszín, és a leve is elforrt. Aztán vedd le a tűzről.
A következő öt hozzávalót egy nagy salátástálba keverd össze.
A dresszing: A hozzá való első hatot egy jól záródó üvegbe öntsd bele. Rázd össze jól. Aztán öntsd a salátára. Jöhet a tetejére a szűzpecsenye.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK